Recept 27 augusti 2019
Saftigt zucchinibröd med valnötter
Ett bröd med riven zucchini och grovhackade valnötter att servera till sopplunchen eller helgfrukosten.
Om du tycker om bananbröd kommer du att älska detta zucchinibröd! Brödet är sötat och påminner därför likt bananbröd om en blandning mellan matbröd och mjuk kaka.
Det är saftigt och supergott att rosta.
Läs även: Saftig glutenfri chokladkaka med riven zucchini
Zucchinibröd
Skriv ut
- 5 dl riven zucchini
- 7,5 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2,5 dl solrosolja
- 1,5 dl farinsocker eller muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 dl grovhackade valnötter
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk malen kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn. Krama ur all vätska. Hacka valnötterna.
- Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Vispa socker, ägg och olja poröst. Vänd ned i mjölmixen.
- Rör i den rivna zucchinin och valnötterna i smeten.
- Häll smeten i en smord brödform. Grädda i 40-60 minuter. Använd gärna en provsticka - brödet ska vara fuktigt.
- Låt svalna och stjälp sedan ut brödet. Skär i tjocka skivor och njut!