Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 augusti 2019

Saftigt zucchinibröd med valnötter

Ett bröd med riven zucchini och grovhackade valnötter att servera till sopplunchen eller helgfrukosten.

 Zucchinin ger brödet en saftighet och nötterna tillför ett gott tuggmotstånd.
Zucchinin ger brödet en saftighet och nötterna tillför ett gott tuggmotstånd. FOTO: Istock

Om du tycker om bananbröd kommer du att älska detta zucchinibröd! Brödet är sötat och påminner därför likt bananbröd om en blandning mellan matbröd och mjuk kaka.

Det är saftigt och supergott att rosta.

Läs även: Saftig glutenfri chokladkaka med riven zucchini

Zucchinibröd

Skriv ut
  • 5 dl riven zucchini
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2,5 dl solrosolja
  • 1,5 dl farinsocker eller muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk malen kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv zucchinin på den grova sidan av ett rivjärn. Krama ur all vätska. Hacka valnötterna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Vispa socker, ägg och olja poröst. Vänd ned i mjölmixen.
  4. Rör i den rivna zucchinin och valnötterna i smeten.
  5. Häll smeten i en smord brödform. Grädda i 40-60 minuter. Använd gärna en provsticka - brödet ska vara fuktigt.
  6. Låt svalna och stjälp sedan ut brödet. Skär i tjocka skivor och njut!

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen