Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 11 februari 2020

Följ med Land på vandringsresa till Bad Gastein

Du vandrar på skogsklädda sluttningar och över vidsträckta alpängar. Möter vilda djur och njuter av lokala delikatesser. Följ med på Lands populära vandringsresa i Bad Gastein och få minnen för livet du också. Än finns platser kvar!

 Följ med Land till Bad Gastein i Österrike och vandra i undersköna landskap som böljar över bergen.
Följ med Land till Bad Gastein i Österrike och vandra i undersköna landskap som böljar över bergen. FOTO: Emilia Eliasson

När du slår upp ögonen efter en skön natts sömn möts du av en underbar utsikt. Snöklädda bergstoppar och pittoreska alphus under en onaturligt blå himmel. Jo, solen strålar också.

Där utanför ditt hotellfönster vaktar de mäktiga bergen Graukogel och Stubnerkogel över dalgången där kurorten Bad Gastein legat inbäddad sedan 1200-talet.

 Här bor du.
Här bor du. FOTO: Emilia Eliasson

Få nya vandringsvänner

Så du snör på dig vandringskängorna, äter en lyxig hotellfrukost tillsammans med vandringssugna kompisar och planerar dagens rutt med rutinerade guider.

– Jag tror jag vågar mig på röd grupp, säger Landläsaren Kerstin Segersson från Tranberga säteri i Ydre, när guiden berättar om den avancerade vandringsgruppens dagsrutt.

Hennes man, mjölkbonden Pelle, plockar fram vandringsstavarna och spänner fast ryggsäcken. En extra påse nötter och en apelsin slinker ner i ytterfacket.

Som filmen Sound of Music

 Dramatisk natur med toppar och dalar i gröna ängar.
Dramatisk natur med toppar och dalar i gröna ängar. FOTO: Emilia Eliasson

Lands populära vandringsresor i Österrikiska Bad Gastein är efterfrågade, både av erfarna Landvandrare och nya. Därför har vi i år nöjet att erbjuda tre resor med olika inriktningar.

6-13 juni: Botanik och växter tillsammans med Lands trädgårdsredaktör Kristina Bäckström.

15-22 augusti: Träning tillsammans med Lands hälsokunnige redaktör Annika Boltegård.

12-19 september: Lantbruk tillsammans med Lands redaktör Eva Källström.

Gemensamt för de tre resorna är vandringarna i de storslagna Sound of Music-alperna. För det var ju här den klassiska storfilmen spelades in. De som så önskar kan till och med besöka klostret där nunnorna förfasade sig över den yviga Maria.

 Har du sett Sound of music känner du igen dig.
Har du sett Sound of music känner du igen dig. FOTO: Emilia Eliasson

Vandringar för alla i Bad Gastein

Om du är nybörjare eller har vandringsmil i benen sedan tidigare spelar ingen roll. Det finns vandringar för alla, du väljer den nivå som passar dig.

– Jag är ju lite höjdrädd erkänner, Monica Fransson från Motala, så i dag nöjer jag mig med att vandra med den gröna gruppen i dalgången.

Lokala delikatesser

 Charkbrickan på Stubneralm är svårslagen.
Charkbrickan på Stubneralm är svårslagen. FOTO: Emilia Eliasson

Men det står inte bara vandring på dagsrutternas scheman. Efter att ha bestigit snöklädda bergskammar, strosat över blommande alpängar, träffat på tama och vilda djur och hänförts av milsvida vyer är det en njutning att få slå sig ner vid ett dukat bord i en fäbod eller på en mysig liten alprestaurang.

Här bjuds det på ostar, charkuterier, korvar, smör och bröd – allt är hemgjort. Och för den som vill släcka törsten med lokalt öl, så finns det många sorter att välja mellan.

Minnen för livet

Livfulla samtal tar snabbt fart vid långborden. Det finns mycket att prata om mellan tuggorna. Såg du gemsen? Visst var hängbron lite läskig! Vi har redan fått minnen för livet. Och nya vänner.

– Här skulle jag kunna sitta resten av dagen, säger Lars-Göran Svensson från Vänersborg, och lutar sig mot den soliga timmerväggen i hytten Stubneralm på berget Stubnerkogel.

Duktiga guider

 Med på vandringarna finns rutinerade guider.
Med på vandringarna finns rutinerade guider. FOTO: Emilia Eliasson

Men när vår guide ger tecken är det bara att kränga på sig ryggan igen.

Mätta och glada fortsätter vi vandringen mot nya svindlande panoramor och vår proffsiga guide berättar kunnigt om landskapet, floran, faunan, jordbruket och bygdens historia.

– När man ska fälla ett träd där på bergssluttningen måste man först bygga en linbana, berättar Robert, vår svensktalande guide som är uppvuxen och bor i Bad Gastein.

Stämningen är uppsluppen och det blir många skratt där på stigarna som klättrar ner för berget åter mot hotellet Bad Gastein.

Lyxigt spa

För de trötta benen finns spa och bastu nära hotellet och att slumra i de sköna vilstolarna är underbart. Ett par timmar här efter dagens upplevelser ger en härlig avkoppling.

Skönt trötta och avslappnade avnjuter sedan alla landvandrarna en middag på hotellets högklassiga restaurang. Underbar mat och dryck i trevligt sällskap gör att kvällen blir sen. Bättre än så kan en vandringsdag inte avslutas.

Vi är redo för nästa!

Boka resan till Bad Gastein här!

Sugen på att följa med Land på någon av de tre resorna till Bad Gastein?

Boka din resa genom att ringa 0771 20 20 20.

Resorna arrangeras tillsammans med STS Alpresor.

Har du frågor om resan? Hör gärna av dig på red@land.se

Boka resan till Bad Gastein här!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen