Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 24 februari 2022

Besök Sicilien – stjärnan av medelhavets öar

Låt dig förföras av Medelhavets största ö med romantiska medeltidsstaden Cefalù som utgångspunkt. Sicilien berör och inspirerar, här är det sannerligen härligt att leva och lätt att koppla av. Följ med på några härliga dagar till Sicilien med spännande upplevelser.

 Sandstranden i Cefalù är närmaste granne med den medeltida stadskärnans torg, kyrkor, caféer och småbutiker.
Sandstranden i Cefalù är närmaste granne med den medeltida stadskärnans torg, kyrkor, caféer och småbutiker. FOTO: AlexRaths

Gruppen du reser med består enbart av Landläsare. Och du reser redan den 3 maj i år.

Du får njuta av sol, blått hav, gyllene sand och underbar mat och viner av hög klass. Du får chansen att lära dig mer om siciliansk matlagningskonst, smaka delikatesser och uppleva den berömda sicilianska passionen för goda råvaror, på riktigt nära håll.

Underbara sicilianska upplevelser

Och du får såklart gott om soltimmar och access till både pool och strand, som ligger bara en kort promenad från resans handplockade hotell.

– Sicilien är stjärnön bland alla Medelhavets öar och staden Cefalù ligger veckert vid havet med vackra smågränder och den gamla stadskärnan helt intakt, säger Agneta Scuderi som är en av Scandoramas erfarna och engagerade guider som gör allt för att sätta guldkant på din resa och se till att du är i goda händer.

– Jag kommer hit minst en gång varje år och besöker min sicilianska familj, avslöjar hon.

 Sicilien är berömt för sitt kök med delikatesser och lokala råvaror.
Sicilien är berömt för sitt kök med delikatesser och lokala råvaror.
Res till Sicilien – läs mer om resan

Agneta älskar Sicilien och besitter en gedigen kunskap om öns historik och undangömda smultronställen. Om Agneta får välja en höjdpunkt så väljer hon ett besök i staden Taormina. Taormina är för många sinnebilden av Sicilien, byggd högt över havet, med en myllrande huvudgata, trånga gränder och hisnande utsikt över vulkanen Etna.

– Taormina är min favoritstad. Det kanske är den mest fantastiska platsen jag varit på, säger hon med eftertryck.

Upptäck rika kulturskatter

 Cefalù berör och inspirerar, här är det härligt att leva!
Cefalù berör och inspirerar, här är det härligt att leva!

Magnifika Sicilien har lockat människor, på olika sätt, av olika skäl, i alla tider.

Det finns inte ett erövringsfolk som inte varit här.

Mängder av kulturer har anlänt, blomstrat och passerat och bidragit till öns jordbruk, historia och helt unika och särpräglade charm.

Fenicier, greker, romare, berberfolk och normander har alla intagit ön.

Även Frankrike och Spanien har gjort ett försök innan Garibaldi beslutsamt såg till att Sicilien blev italienskt. Samtliga har fyllt Medelhavets största ö med kulturskatter som till exempel romerska arenor, grekiska tempel och utsmyckade barockstäder som klamrar sig fast på höga klippor och inbjuder till en stilla promenad.

Mäktiga naturscener och mysiga gränder

FOTO: 578foot

Gatorna ringlar sig fram mellan de oregelbundet utplacerade husen. Här är det mysigt bara att gå runt och titta.

Vid sidan av detta erbjuder Sicilien mäktiga naturscener.

Berg, hav och Europas högsta vulkan Etna.

Etna, eller Mungibeddu som hon kallas på sicilianska, tar andan ur en med sina 3.350 meter. Världens tredje mest aktiva vulkan puffar och ryker, för det mesta, fredligt.

Blomstrande vinregion runt Etna

Runt vulkanen har en vinregion vuxit fram som just nu är inne i en blomstrande renässans. Odlingarna blir då och då berikade med aska från vulkanen och tillsammans med de höga höjderna bidrar det till eleganta Etnavinernas unika smak. Viner som rankas bland Italiens bästa och som sätter guldkant på en redan skön upplevelse fylld av god mat, dryck och avkoppling.

Res till Sicilien med Land – Boka här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen