Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 3 maj 2019

Glamping – en ny lyxig camping

Sölvesborg

Ett nej blev ett ja när den klassiska campingen i Blekinge skaffade lyxtält och öppnade glamourös camping - en glamping. Nu lockas nya gäster till campingen och glamping-konceptet sprider sig över Sverige.

 Bekvämt och härligt i lyxiga tält på Tredenborgs Camping.
Bekvämt och härligt i lyxiga tält på Tredenborgs Camping. FOTO: Niklas Kämpargård

Det var ett nej som vändes till ett ja. När Jenny Grönlund fick avslag på sin önskan om att bygga fler stugor vid Sölvesborgsviken blev lösningen att hitta alternativa boendeformer. Valet föll på belgiska glamping-tält som utrustats med elektricitet, köksbord, kylskåp och dubbelsäng. Och egna morgonrockar.

– Glamping är ett utmärkt sätt att sova bekvämt och samtidigt ta del av campingens i övrigt, säger Jenny Grönlund som märker att allt fler människor vill sova i tält på semestern.

 Jenny Grönlund driver Tredenborgs Camping i Sölvesborg.
Jenny Grönlund driver Tredenborgs Camping i Sölvesborg. FOTO: Niklas Kämpargård

Läs också: Så undviker du stölder på campingsemestern

Camping – fast bekvämt

Glöm kalla fuktiga tältnätter, myggbett och skoskav och tänk istället bekväma tältnätter i mjuka dubbelsängar med förbeställd frukost bredvid. Det som i Afrika varit standard ända sedan 60-talet, att bo bekvämt i väl tilltagna canvastält, har äntligen kommit till Sverige. Numera kan man tälta bekvämt i lyxiga glamping-tält och ta del av naturens närhet med bara en tunn canvasduk mellan sängen och havet utanför.

– Hos oss sover man bekvämt i uppvärmda tält i sköna dubbelsängar bara ett stenkast från havet. Den som förbokat frukostpaket får dessutom färska frallor till frukost, säger Jenny Grönlund som ser glamping-tälten som ett komplement till campingens övriga verksamhet.

 Lyxiga glamping-tält gör tältlivet enkelt. Och bekvämt.
Lyxiga glamping-tält gör tältlivet enkelt. Och bekvämt. FOTO: Niklas Kämpargård

Nya gäster på campingen

Till skillnad från husbils- och husvagnsfolk är glamping-gästerna vanligtvis inga campare. Några reser enkelt och ser glamping-tälten som en kul kontrast till klassiska stugor medan andra aldrig satt sin fot på en camping förut. Några är dessutom övertalade av sina barn.

I många familjer drömmer nämligen barnen om att tälta, men lyckas inte få med sina föräldrar som skeptiskt tycker att tältlivet i skogen – eller på camping – är förknippat med kyla, fukt och kalla sovsäckar. För en sådan familj är glamping-livet optimalt då barnen kan njuta av tältlivets frihet, medan föräldrarna sover bekvämt i en bäddad dubbelsäng med dusch och toalett i servicehuset.

– Glamping-livet är som ett enkelt prisvärt äventyr där både barn och vuxna kan njuta på sitt sätt. Hos oss i Tredenborg finns det dessutom restaurang, bad, lekplats och glasskiosk på en armlängds avstånd, säger Jenny Grönlund, som bland annat berättar att de investerat i en badbåt på campingen.

Läs också: Här kan du boka campingplats i Norden

Glamping på fler ställen i Sverige

Glamping har blivit populärt runt om i Sverige. Du kan också testa glamping på följande ställen:

• Sund Nergården utanför Stockholm www.sundnergarden.se

• Kneippbyn Resort på Gotland www.kneippbyn.se

• Svartsö logi i Stockholms skärgård www.svartsologi.se

• Camp Ven utanför Landskrona www.campven.com

Tredenborgs Camping i Sölvesborg

Drivs av Jenny Grönlund.

Totalt finns 230 campingtomter med el och lika många utan. …

I säsong sysselsätter campingen 15 säsongsanställda och en handfull unga feriearbetare. Bortsett från glamping och klassiska campingtomter finns det också glasskiosk, restaurang och gulliga djur att klappa.

Totalt har Tredenborgs Camping 10 glamping-tält.

Pris från 600 kronor natten.

Läs mer på www.tredenborg.com

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen