Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 28 januari

Landresor Österlen och Gotland 2019

Vad sägs om att resa med Land till Österlen? Nu lanserar vi ännu fler resmål och upptäcker Sverige på bästa sätt – häng med du också!

 I maj 2019 kan du upptäcka vackra Österlen tillsammans med Landresor. Trampa dressin, besök vingårdar, ät gott och beundra landskapet.
I maj 2019 kan du upptäcka vackra Österlen tillsammans med Landresor. Trampa dressin, besök vingårdar, ät gott och beundra landskapet. FOTO: TT

Lands resor runt om i världen blir allt mer populära och förra året åkte 2 000 personer i väg med Landresor till en massa olika resmål.

Vi vill så klart att alla även ska upptäcka vårt eget land och därför har vi satt samman några nya resor med Sverige i fokus. De första två går till skånska Österlen och Gotland – häng med på premiärresorna!

Österlen – särskild stämning i fantastiska miljöer

 Följ med Land till Österlen - vi besöker bland annat Kivik och dess vackra omgivningar.
Följ med Land till Österlen - vi besöker bland annat Kivik och dess vackra omgivningar. FOTO: Istock

Lands Österlenresa genomförs i maj då våren har kommit på allvar och resan är fylld med härliga stopp på ställen som inte alla känner till. Det blir en långhelg som ger en föraning av sommaren som ska komma.

Kiviks Hotell är centrum för resan och där finns även möjlighet att bada bastu och njuta av spa – precis vad som behövs för att väcka trötta kroppar till liv.

 Fiskehamnen i Kivik, stämningsfull och härlig.
Fiskehamnen i Kivik, stämningsfull och härlig. FOTO: Istock

Svenskt vin, svensk pasta och dressincykling

Resans första dag inleds med ett vingårdsbesök på en av Sveriges alla vingårdar, det finns faktiskt upp mot 50 stycken (!) Sverige i dag, och vi får lära oss (nästan!) allt om hur man tillverkar vin i Sverige.

 Ett besök på en vingård ingår i resan - testa svenskt vin av bästa klass.
Ett besök på en vingård ingår i resan - testa svenskt vin av bästa klass. FOTO: Istock

Efter vinprovning blir det svensk pasta på Pastafabriken i Ingelstorp och därefter njuter vi av vårsolen samtidigt som vi cyklar dressin genom det skånska landskapet.

Färgstark konst, lokala delikatesser och en fantastisk middag

Rörum är kanske i dag mest känd för att ha makarna Mandelmann som ambassadörer men den lilla byn har många fler intressanta ställen att besöka och ett av dem besöks dag 2 av resan. Gunilla Manns konst är definitivt värd sin uppmärksamhet och ett besök i hennes galleri är en upplevelse på alla sätt.

Efter konsten blir det ännu mer vackra vyer men då i form av ett besök i Christinehofs ekopark – på plats får vi också smaka lokalt producerade delikatesser som berättar om såväl producenter som Österlen.

På kvällen intas middagen på Trampes – en av många personliga restauranger som gör att många återvänder till Österlen år efter år.

Praktfull inredning, blommande trädgård och sparris

Tredje dagen är det byn Hagestad som är dagens resmål och vi besöker Karl Fredrik på Eklaholm, hans historia och hans egenskapade miljö är i en klass för sig – inspirationsflödet är totalt!

Därefter vankas sparrislunch innan det är dags att börja röra sig hemåt efter en helg fylld av upplevelser.

Vill du följa med? Du hittar all information om resan på rese-arrangören Equi tours hemsida – det är också där du bokar om du har lust att följa med! Resan arrangeras den 10-12 maj och som resenär från Land får du 300 kronor i rabatt.

Gotland och allt som ön kan erbjuda

Om du hellre vill besöka Gotland så arrangeras Lands Gotlandsresa den 18-22 augusti. Gotland är för många ett kärt resmål och har du inte varit på den vackra ön tidigare så är detta ett perfekt tillfälle.

Under fyra dagar upptäcker vi allt som Gotland kan erbjuda, allt från stadsvandring i charmiga Visby till besök på fridfulla Fårö. Vi kommer dessutom besöka Lummelundagrottorna, gårdskrogen Gumbalde och Graute gård – bland mycket, mycket annat.

Mer info om Gotlandsresan kommer under våren och flera resor till fler resmål är också planerade – det blir ett bra tillskott till Landresorna!

Läs också: Här hittar du fler Landresor – kolla in utbudet!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen