Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 26 juni 2019

Landresor ordnar äventyrssafari till Kenya

Ett fullmatat program med safari, besök i nationalparker och snorkling bland koraller ingår när Land bjuder in till två spännande äventyrsresor i Kenya.

 ”Den mest fantastiska resa som vi har gjort. Massa kunskap och inblick i landets kultur, natur och djurliv”, är ett av många omdömen som tidigare resedeltagare har lämnat på Kenyaresan.
”Den mest fantastiska resa som vi har gjort. Massa kunskap och inblick i landets kultur, natur och djurliv”, är ett av många omdömen som tidigare resedeltagare har lämnat på Kenyaresan. FOTO: Istock

Nu har du chansen att upptäcka Kenyas fantastiska natur och djurliv på ett par otroligt häftiga äventyrsresor i samarbete med Lagerlöf natur & miljö.

Resorna tar dig bortom turistmålen med upplevelser utöver det vanliga.

Erfaren reseledare

Resorna går av stalpen 16 november till 1 december 2019, och 3 till 16 februari 2020.

De sker under ledning av den erfarna guiden och Kenyakännaren Jan Lagerlöf, pensionerad professor i ekologi vid Sveriges lantbruksuniversitet.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda Landresor till Kenya och dessutom att göra det med en så kunnig ciceron som Jan Lagerlöf. Hans långa kunskap om Kenya och förutsättningarna för odling där gör att resan blir riktigt spännande, säger Lands chefredaktör Joel Linderoth.

Fullmatat program

 Upptäck undersköna Kenya på spännande safari genom landet.
Upptäck undersköna Kenya på spännande safari genom landet. FOTO: Istock

I den kenyanska huvudstaden Nairobi står ett besök på hem för övergivna elefantungar på schemat vid bägge resetillfällena.

På resan i november går turen sedan vidare norrut för safari i viltreservatet Ol Pejeta där savannens ”The Big Five” bor.

Läs också: Häng med Land på vandringsresa till Bad Gastein

I februari ges samma chans att se lejon, elefanter, buffalo, leopard och noshörning i stället i Masai Mara naturreservat.

Under bägge resorna ingår besök i Aberdare nationalpark med vattenfall och bergsskog, och i vulkaniskt landskap i Hell’s Gate nationalpark.

Snorkla bland korallrev

För den som väljer att åka i november och följa med hela vägen, det går även bra att avsluta efter 11 dagar, väntar också fyra härliga dagar i Malindi vid Indiska oceanen. Där blir det bad och möjlighet till snorkling och dykning vid korallrev.

Båda resorna garanterar bra hotell, säkra och bekväma transporter och små grupper med max 12-13 deltagare.

Prisuppgift:

16 nov-1 dec 2019

16 dagar: Landpris 36 500 kr (ord. pris 38 000 kr). Lunch och utflykter i Malindi tillkommer. Tillägg enkelrum 5 000 kr.

11 dagar: Landpris 30 000 kr (ord. pris 31 500 kr). Tillägg enkelrum 3 000 kr.

Prisuppgift 3-16 feb 2020

13 dagar: Landpris 33 600 kr (ord. pris 35 000 kr). Tillägg enkelrum 4 000 kr.

Allt detta ingår i resorna:

Flyg från Sverige och alla transporter i Kenya. Helpension (halvpension 4 dgr Malindi i nov), inträden nationalparker och reservat, alla evenemang enligt programmet, reseledning och guider, resegaranti.

Intresseanmälan så fort som möjligt. Bokning senast 15 september.

Bokning & frågor

Tel. 070 665 4774 Jan Lagerlöf

resor@lagerlofnatur.se

Se hela programmet för de båda resorna på Lagerlöf natur & miljös hemsida.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen