Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 1 februari

Upplev Normandie med Landresor – generöst, inspirerande och historiskt

Normandie är på många sätt ett drömresemål fyllt av upplevelser som berör. Det unika landskapet, de pittoreska byarna, havet, maten och så naturligtvis stränderna, skådeplatsen för en av världshistoriens avgörande händelser, den 6 juni 1944, D-dagen.

Normandie – med sin fantastiska gröna jordbruksbygd med de typiska normandiska korna. Där land möter hav. Där landsvägar slingrar genom pittoreska byar och där badorterna lockar med ljuvliga sandstränder.

Normandie – där ostarna, calvadosen och skaldjuren smakar ljuvligt.

Normandie – platsen som för alltid är inristad i vår historia.

Res till Normandie med Land

 Arromanches är idag en charmig liten kustort, men under andra världskriget en av platserna för den största landstigningsoperationen som gjorts i historien.
Arromanches är idag en charmig liten kustort, men under andra världskriget en av platserna för den största landstigningsoperationen som gjorts i historien. FOTO: Gim42

Res till Normandie, med Lands utvalda partner Specialresor, den 16 maj 2022 och få en resa fylld av historia och intryck.

Just i år får du chansen att resa i en exklusiv grupp om max 35 deltagare med den extra tryggheten att vår färdledare även är sjuksköterska.

Resan, som är mycket välarrangerad, går till en region där minnet i allra högsta grad lever kvar av en av historiens största landstigningsoperation: D-dagen, den 6 juni 1944.

De flesta av oss känner till den här dagen men kanske inte hur dramatisk den egentligen var.

För snart 80 år sedan steg 157 000 soldater i land längs en kuststräcka på 80 kilometer.

Historisk rundtur resans höjdpunkt

För att du ska få en bra översikt över D-dagen har Specialresor anlitat den mycket kunniga guiden Leif Karlsson, som har bott i Frankrike i 30 år.

Han kommer att guida dig genom en mycket intensiv och spännande dag och bjuda på en historisk rundtur med sikte på Arromanches, Omaha Beach, för många en av resans absoluta höjdpunkter. En rundtur som berör på många sätt.

Ohama Beach är en av världens mest kända stränder, men det är inte bara för sin vackra sand.

 Den amerikanska gravplatsen vid Omaha Beach väcker starka känslor.
Den amerikanska gravplatsen vid Omaha Beach väcker starka känslor. FOTO: RelaxFoto.de

– Det är starka bilder vi får se på Le Memorial museet som vi först besöker i Caen. Frankrike är ett så fantastiskt och mångfacetterat land. Historien är en del. Jag är glad över att få dela med mig av mina kunskaper, säger Leif.

Det är omöjligt att förbli oberörd av att se stränderna där uppskattningsvis 1000 soldater per timme miste sitt liv. För friheten och för naziregimens fall.

– Den här dagen besöker vi också den kända Amerikanska kyrkogården med de vita korsen. Det är en syn som är omskakande.

Med en sådan här intensiv dag på reseprogrammet behövs såklart lättare inslag.

Res till Normandie med Land

fr 15 360 kr

Njut av Monets vackra hem och trädgård

 I Giverny, ungefär halvvägs till Caen, gör vi ett stopp för att besöka den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar.
I Giverny, ungefär halvvägs till Caen, gör vi ett stopp för att besöka den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar.

Redan första dagen, på väg mot hotellet i Caen, besöker vi den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Resan kan inte få en bättre början. Hans vackra rosa 1800-talshus och vattenträdgården med sin berömda japanska bro och näckrosdamm är ett verkligt paradis.

Dessutom bor vi under hela vistelsen centralt vid småbåtshamnen med närhet till trevlig shopping, caféer och restauranger.

 Honfleur med sina smala gränder kantade av korsvirkeshus, små torg och fina lilla hamn, är en av de mest sevärda städerna utmed Normandies kust.
Honfleur med sina smala gränder kantade av korsvirkeshus, små torg och fina lilla hamn, är en av de mest sevärda städerna utmed Normandies kust. FOTO: johannesvalkama
 Njut av fantastiska skaldjur.
Njut av fantastiska skaldjur.

Resan bjuder även på spännande en rundtur i regionen med början i Calvadosdistriktet och tillfälle att smaka på det nordfranska äppelbrännvinet.

 I Calvadosdistriktet, där vi får lära oss om, och så klart smaka på, det nordfranska äppelbrännvinet.
I Calvadosdistriktet, där vi får lära oss om, och så klart smaka på, det nordfranska äppelbrännvinet.
 Vi lär oss bland annat att tiden är den viktigaste ingrediensen för en perfekt Calvados, som helst ska lagras i två år.
Vi lär oss bland annat att tiden är den viktigaste ingrediensen för en perfekt Calvados, som helst ska lagras i två år. FOTO: BrettCharlton

Omtalade klostret Saint Mont Michel

 Under resan besöker vi omtalade klostret Mont Saint Michel och får chans att utforska de omgivande gränderna och äta lunch.
Under resan besöker vi omtalade klostret Mont Saint Michel och får chans att utforska de omgivande gränderna och äta lunch. FOTO: Joel Carillet

Vi hinner även med att besöka det omtalade klostret Mont Saint Michel, som ser ut att vara hämtat ur en Disneyfilm. Klostret ligger på en halvö ute i Atlanten. När tidvattnet drar in översvämmas de omgivande sandbankarna och enda kontakten med fastlandet är en smal väg. Här finns ett 40-tal fastboende invånare.

Du kan se framemot smala, mysiga gränder som leder upp till klostret varifrån man kan njuta av en hänförande utsikt.

Res till Normandie den 16 maj 2022 – 5 dagar

Flygresa med Scandinavian Airlines tur och retur Arlanda/Landvetter/Kastrup – Paris

Resor med buss enligt program i Frankrike

Entréer och provsmakning

Fyra övernattningar i dubbelrum, på Mercure Caen Centre Port de Plaisance Hotel

Utflykter med svensktalande lokalguide

Måltider: Frukostar, en 2-rätters lunch, tre 3-rättersmiddagar inkl vin/öl/bordsdryck, 1 midagsbuffé.

Whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-4

Och mycket mer.

Res till Normandie – läs mer om resan

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen