Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 1 april 2019

Regeringen satsar på nattåg till Europa

Regeringen satsar 50 miljoner kronor på upphandling av nattåg från Sverige till Europa. Allt för att underlätta miljövänligt resande.

 Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att föreslå tågtrafik från Sverige till flera europeiska städer.
Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att föreslå tågtrafik från Sverige till flera europeiska städer. FOTO: Istock

För att det ska bli lättare att resa klimatsmart från Sverige till Europa satsar regeringen på nattåg ut till kontinenten.

I ett pressmeddelande säger biträdande finansminister Per Bolund att fler människor ska kunna ta tåget på semestern och i jobbet.

”Nu är det upp till oss politiker att bidra till att tåget blir ett självklart alternativ att välja ut i Europa”, säger han.

Läs också: Så bokar du tåg i Europa

Oklart till vilka länder

Anslaget på 50 miljoner kronor får användas för statlig upphandling av tågtrafik från Sverige till andra länder. Det är ännu oklart vilka länder som kan komma att bli aktuella destinationer.

”Det är frågor vi nu vill att Trafikverket ska titta på. Målet är nattåg till flera europeiska städer”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i samma pressmeddelande.

Stor efterfrågan på tågsemester

Land har i flera tidigare artiklar skrivit om hur efterfrågan på tågresor från Sverige till andra länder ökar.

SJ har startat ett samarbete med ACP Rail International i form av en bokningssida för internationella tågbiljetter.

Res klimatsmart

Facebookgruppen Tågsemester (obs: extern länk) har startat en sajt som ska quida den som vill resa miljövänligt, och affärerna för den lilla tågspecialiserade resebutiken på Kalmar centralstation blomstrar.

”Det ska vara lätt att resa klimatsmart”, säger infrastrukturministern i pressmeddelandet.

Läs mer om

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen