Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Resor 15 februari 2022

Bjud smaklökarna på fest i Toscana – Italiens vackraste landskap

Längtar du efter uppleva goda viner, utsökt mat och det genuina och småskaliga? Drömmer du om att njuta av avkopplande dagar med lantlig charm, god mat och trevligt sällskap? Följ med på en unik resa till Toscana och få en resa full av lokal kultur och tradition.

 Toscana bjuder på ett landskap av böljande kullar, höga cypresser, imponerande pinjeträd och charmiga gamla gårdshus.
Toscana bjuder på ett landskap av böljande kullar, höga cypresser, imponerande pinjeträd och charmiga gamla gårdshus. FOTO: TVAllen_CDI

Välj Landresors resa till Toscana och du kommer äntligen att få uppleva exakt allt det där som man ser på film. Böljande kullar, höga cypresser, imponerande pinjeträd och charmiga gamla gårdshus. Och inte minst kommer du att få uppleva ett kök som är känt över hela världen.

I vår egen fina by där resans utvalda hotell är lokaliserat, Greve in Chianti, finns det gott om toskanska delikatesser att provsmaka, bland annat traktens omtalade olivolja.

 Vi bor på medelklasshotellet Albergho del Chianti, med perfekt läge vid det kända torget i byn Greve in Chianti.
Vi bor på medelklasshotellet Albergho del Chianti, med perfekt läge vid det kända torget i byn Greve in Chianti.

Greve är en lagom livfull och pittoresk by och vi bor med butiker, restauranger och caféer precis utanför dörren på ett trivsamt hotell.

Toscana lockar tusentals svenska turister

Italien är ett varierat land, rikt på upplevelser, äventyr och avkoppling beroende på vilken av de 20 regionerna du väljer att besöka. Toscana som bär på en långa och spännande historia, god mat och stolt vinproduktion lockar tusentals svenskar varje år.

Res till Toscana och njut av solen och de goda smakerna

 Det världskända italienska smakerna förgyller våra dagar.
Det världskända italienska smakerna förgyller våra dagar. FOTO: Konstanttin
Res till Toscana – boka och läs mer

Har du aldrig besökt Italien förr är Toscana ett perfekt val. Hit reser vi för att njuta av solen, de goda smakerna och uppleva viner av högsta kvalitet.

När du reser med Specialresor i samarbete med Land så möts du av den auktoriserade guiden Bodil Jacobsson på flygplatsen i Bologna. Hennes ambition är att du ska få en unik djupdykning i den lokala kulturen.

Få en unik inblick i det lokala

Bodil tar bland annat med oss till sin hemby, San Casciano, och ger oss en inblick i det italienska vardagslivet. Hon visar oss den lokala slaktaren, byns brödbutik och Bodil pekar ut var skräddaren och skomakaren håller hus. Allt för att just du ska få känslan av hur det äkta livet ser ut i Toscana på, ett avkopplande sätt.

 Resans guide tar med oss till sin hemby, San Casciano, och ger oss en inblick i det italienska vardagslivet.
Resans guide tar med oss till sin hemby, San Casciano, och ger oss en inblick i det italienska vardagslivet.

Livet på den italienska landsbygden med de vänliga människorna är inspirerande, menar Bodil.

– Här i Toscana lever man väldigt lokalt likt så som Sverige var på 1950-60-talet. Man möts i kyrkan på söndagar och invånarna har ett väldigt intimt förhållande till maten. Det är säsongsbetonat, mycket grönsaker, baljväxter och man äter inte tomater när det inte finns. De är väldigt förtjusta i att det är lokalt. Det ska komma från den plats de bor på och man flyttar inte ifrån sin hemby, berättar Bodil.

Besök på svenskägda vingården Terreno

Resan innehåller många höjdpunkter. Du kan bland annat se fram emot ett intressant besök på den svenskägda vingården Terreno, som tillverkar vin med en blandning av italienskt vinkunnande och svenskt nytänkande.

 Smakerna är en av resans höjdpunkter.
Smakerna är en av resans höjdpunkter. FOTO: jenifoto
 Vi får en visning av gården, vi hör om Terrenos spännande historia. Att skapa det bästa vinet är något som kräver stort kunnande, erfarenhet och känsla.
Vi får en visning av gården, vi hör om Terrenos spännande historia. Att skapa det bästa vinet är något som kräver stort kunnande, erfarenhet och känsla.

Vi besöker en osttillverkare som berättar om sin produktion och bjuder oss på olika smakprov. Du får uppleva provning av olivolja, besöka Florens och den region där balsamvinägern har sitt ursprung.

Florens är världens mest omtalade och lovsjungna städer. En mytomspunnen stad med stort historiskt och konstnärligt arv, som du får veta mer om under en guidad promenad.

 Florens är en mytomspunnen stad med stort historiskt och konstnärligt arv.
Florens är en mytomspunnen stad med stort historiskt och konstnärligt arv.

Res tryggt i liten grupp

Framförallt kan du se framemot dagar där du har de lugnt, skönt och avkopplande tillsammans med trevliga medressenärer i en liten grupp om 25 personer.

– Du får många chanser att förälska dig i Toscana. Inte minst för vinet och den omtalade matens skull, säger Bodil.

Res till Toscana i Italien – 5 dagar

– Flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda-Köpenhamn-Bologna tur och retur inklusive bagage. Från Katsrup på förfrågan.

– Fyra övernattningar i dubbelrum , hotell Albergho del Chianti.

– Transfer och utflykter med svensktalande lokalguide.

– Heldag med visning, ”vinmakarkurs” och vinprovning på vingården Terreno.

– Vinprovning och oljeprovning.

– Fyra frukostar, tre luncher; en i San Casciano samt en lättare kvällsmåltid på ankomstdagen.

– Tre middagar.

Dryck ingår i måltiderna till exempel vin till lunch och middag.

Med mera.

Res till Toscana – boka och läs mer

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler spännande resmål

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen