Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
retro 21 april 2016

De fångades på film - för 119 år sedan

Se folket florera på Stockholmsutställningen, år 1897!

Bild 1/2
Bild 2/2

En retro-artikel i samarbete med tidningen Minnenas Journal och Filmarkivet.

stockholmutstallning.play.filmarkiv

Året är 1897 och i Stockholm är det dags för den fantastiska Stockholmsutställningen. Se folket som florerade på Djurgården för att uppleva festligheterna och det allra senaste inom industri, konst och teknik. Passa på att hålla ögonen öppna, för du kan få se en hel del byggnader som du aldrig tidigare har sett. Under Stockholmsutställningen byggdes nämligen nästan 90 stycken vackra och spännande byggnader som sedan togs bort när utställningen var över. Idag finns bara några få kvar på Djurgården, bland annat Nordiska Museet och Biologiska Museet.  Att man filmade det här spektaklet var bara det hypermodernt. Ljudet av kungens invigningstal spelades även in på fonograf – men det var inte kungens röst man fick höra. I själva verket var det en röstskådespelare med en snarlik röst som fick vara med på ljudinspelningen.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen