Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
retro 5 april 2017

Nostalgifrossa! 9 glassar som får oss att smälta

Du kanske inte kommer ihåg samtliga, men du har definitivt ätit några av dem. Här är nio klassiska glassar som försvunnit ur sortimentet.

Bild 1/14 FOTO: Gb Glace
Bild 2/14
Bild 3/14
Bild 4/14
Bild 5/14
Bild 6/14
Bild 7/14
Bild 8/14
Bild 9/14
Bild 10/14
Bild 11/14
Bild 12/14
Bild 13/14
Bild 14/14

1. Lakritspuck

lakritspuck

Pinnglassen, som såg ut som en puck, fanns i GB:s sortiment mellan 1982 och 1994. Bara första året såldes den i 26 miljoner exemplar. Då och då gör den korta gästspel. Vi hoppas på ett kärt återseende!

2. Igloo Cola

Tänk när du fick dela den här godingen men den någon du tyckte riktigt mycket om. Tyvärr gick det nästan aldrig att dela den på mitten, vilket kunde ge upphov till bråk.

3. Puckstång

puckstang

Den rektangulära gräddglassen är en riktig veteran i sammanhanget och debuterade redan 1938, som den första pinnglassen i Sverige. Smakerna var vanilj och jordgubb, men 2014 kom den tillbaka i päron och cocos.

4. Banana Joe

banan

Den här glassen fanns bara under några år på 90-talet, men blev en riktig hit. Det är faktiskt GB:s mest efterfrågade glass någonsin. Glassen var böjd som en banan, och bestod av bananglass med ett mjölkchokladtäcke.

5. Skattkistan

kista

Det var inte jättemycket glass, och den var inte överdrivet god. Men bara det faktum att det var en skattkista och att man kunde äta glassen med en liten spade gjorde att alla ville ha den.

6. Pralin

pralinen 2

Tycker du kanske att du åt den här glassen nyligen? Det gjorde du nog inte. Det var faktiskt 10 år sedan den här smarriga hallonglassen med chokladöverdrag och pärlströssel försvann.

7. Clip & Clap

Då och då kommer den där glassen på tal. Den där som ingen riktigt kommer ihåg vad den hette, men som hade ett gott gult skal och ett tuggummi som pinne.

8. Cool bits

bits

Varför äta en hel glass när man kan äta små bitar? Cool bits var en påse med isglassbitar formade som händer och fötter som ungdomar älskade att vräka i sig.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen