Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
retro 11 november 2015

Och alla dessa vackra, gamla bilar...

Kolla in 5 underbara motorminnen som våra läsare skickat in.

Bild 1/2
Bild 2/2

En retro-artikel i samarbete med tidningen Minnenas Journal

Pappas snygga opel

Snygg Opel. Det är något visst med gamla bilar. Här står jag med min kusin Lars framför mig på en bild från Mjölby 1960. Bilen är en Opel Rekord av 1955 års modell som min pappa Erik köpte 1958.

Inskickad av Bo Andersson, Vikingstad

338_lowres-624x524

Kurt med sin fina Merca

Priset var 1500. Kurt Berglund och brodern Assas köpte bilen tillsammans och betalade 1500 kronor. Visst ser han tuff ut, Kurt, där han står elegant lutad mot den fina Mercan. Bilden från mitten av 50-talet är tagen i Trehörningssjö, cirka två mil från Örnsköldsvik.

Inskickat av Elsi Berglund, Domsjö

admin-ajax

Tack för skjutsen!

Första skoldagen. Den här bilden är tagen i Rödmossa i Uppland när jag kommer hem efter min första skoldag, tillsammans med min syster som är ett år äldre. Han som kör skolbilen heter Stig Carqvist. Året är 1955 och mamma var fotograf.
Inskickat av Margareta Olsson, Runhällen.

admin-ajax (1)

Snacka om tuffa killar!

Tre festsugna ynglingar har klätt upp sig på midsommarafton. Från vänster Sten-Ove Sundström, bilägare Bo Rosengren och Frans Johansson. Bilen torde vara en Chevrolet.
Bilden, som är inskickad av Ingegerd Rosengren, kommer från boken Livet på landet förr, Tidningen Lands läsares egna bilder.

På tur med första bilen

Ungt par. Det här är mina föräldrar Marianne och Rune Forsberg och deras allra första bil. Året är 1954 och bilen en begagnad Morris Minor inköpt i Avesta. Mina föräldrar gifte sig 1953 och var alltså unga och relativt nygifta. Bilden är kanske inte av högsta tekniska kvalitet men den återspeglar lugn och harmoni och jag blir så lycklig av att titta på den.
Inskickat av Lisbeth Jansson, Söderbärke.

admin-ajax (3)

Dags för en shoppingrunda

Vår familjebil. Vi köpte den första folkvagnen i slutet av 50-talet och just den här bilen kallade vi för Grålle, eftersom den var grå. Vi bodde i Övre Tjärna någon kilometer utanför Borlänge i Dalarna. Sökarlampan på taket var bra att lysa med efter älgar i skogen. Det fanns även ett takräcke för packningen när familjen åkte på campingsemester. Här har mamma parkerat utanför någon affär i Borlänge. Det är 1961.
Inskickat av Kia Andersson, Smedjebacken.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen