Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 20 maj 2022

10 fina sommarklänningar i linne – i klassiska modeller

Sommarklänningar i linne känns exklusivt men avslappnat på samma gång. Trendigt och samtidigt tidlöst. Naturmaterialet linne är rätt och slätt vackert och ett hållbart val. Här är tips på utvalda modeller – sydda i Sverige.

Lätt, luftigt, naturligt – du håller dig torr, sval och bekväm. Linne är en stor trend 2022. Det finns överallt i de stora varuhusen och har kommit i ropet mycket tack vare att vi konsumenter har börjat blicka mer åt hållbara naturmaterial.

Linne är ett material som har använts ända sedan stenåldern och lin är ett av våra mest naturliga och äldsta textilfiber och passar perfekt för till exempel en lång, fin sommarklänning.

Fina sommarklänningar i linne

 Sommarklänning Linnéa i mjukt rosa är lång och har blivit en stor favorit bland Lands läsare. Likaså den lätt A-formade linneklänningen Ilma.
Sommarklänning Linnéa i mjukt rosa är lång och har blivit en stor favorit bland Lands läsare. Likaså den lätt A-formade linneklänningen Ilma.
10 fina sommarklänningar i linne

Linneklänningar är tacksamma att bära under varma dagar och materialet har en vacker lyster. Perfekt för den som behöver vara lite extra snygg även när solen är som mest intensiv.

Linnets look passar dessutom de flesta. Avslappnat men elegant på samma gång. Perfekta egenskaper för en sommarklänning, gärna med skön längd som skyddar mot den starka solen. Välj med andra ord gärna en liten generösare modell i en härlig färg. Kombinera med bekväma sandaler på dagen och något med klack för kvällens fest.

Klassiska klänningsmodeller som inte går ut tiden

På Landshopping.se hittar du några få väl utvalda modeller som alla är skräddade i liten skala. Ett genuint hantverk av högsta klass.

Klänning Linnéa i mjukt rosa är lång och har blivit en stor favorit bland Lands läsare.

Likaså den lätt A-formade linneklänningen Ilma som är den perfekta sommarklänningen i sval, avslappnad modell. Båda kommer från Lisas Design som arbetar medvetet med att utveckla hållbara plagg i liten skala. Linnetyget i klänningarna är certifierat och modellerna går enkelt att justera med en raksöm för att öka livslängden för dig som investerar i plagget.

Linne är skonsammare än bomull

 Lin är en kulturväxt i Skandinavien. Under århundraden har linodlingen och linberedningen haft stor betydelse för försörjningen på den svenska landsbygden.
Lin är en kulturväxt i Skandinavien. Under århundraden har linodlingen och linberedningen haft stor betydelse för försörjningen på den svenska landsbygden. FOTO: Ulrike Leone

Linne som material är slitstarkt och kan hålla många år om man sköter det på rätt sätt och framförallt är produktionen av linnetextilier lång mer miljövänligt jämfört med bomull. Linväxten kräver till exempel både mindre vatten och gödsel än bomull.

En ljus linneskjorta har länge varit en sommarklassiker, liksom byxor eller shorts i linne. Men nu kan du hitta det mesta i linne, shorts, blusar, kavajer och fina klänningar.

Så tar du hand om din fina sommarklänning i linne

Att sköta linne är inte svårt.

En fin linnevävnad som är rätt behandlad har en vacker glans samt en sval och slät yta.

Först och främst är det bra att veta att lin inte smutsas ner lika fort som bomull och ska därför tvättas mindre ofta.

Tvätta dina linneplagg med miljövänligt skonsamt tvättmedel. Centrifugera och häng upp direkt för att motverka skarpa veck. Avstå torktumling alternativt endast ett par minuter för att släta ut veck.

Linnetyg blir mjukare efter några tvättar och mer lättstruket. Det mår bäst om det förvaras torrt och mörkt, vilket beror på att tyget påverkas av både ljus och fukt.

10 fina klänningar i linne

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen