Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 14 december 2018

Släck blixtsnabbt med kolsyra

En brand börjar blixstsnabbt. Med snabbsläckaren Firemill kan du släcka lika snabbt och minska risken för att olyckan drabbar din familj. Firemill är en ny svensk lättanvänd innovation som släcker bränder med hjälp av kolsyra.

Se till att du har rätt brandskydd hemma och komplettera med nya svenska uppfinningen Firemill – världens första snabbsläckare.

Firemill är enkel att använda, kan fyllas på lätt och som faktiskt även kan användas att öva med – av samtliga i familjen.

Alla i familjen vågar använda den – köp Firemill nu!

– Om man kan öva så minskar även risken för att man får panik om det väl börjar brinna. Man får in i muskelminnet vad som ska göras och blir inte blockerad, säger Martin Westberg som tillsammans med sin bror Andreas har utvecklat den lättanvända och snyggt designade snabbsläckaren.

Dessutom blir inget förstört i hemmet om du övar med Firemill. Firemill släcker med kolsyra som är en livsmedelklassad produkt som inte förstör elektronik och som du till och med vågar spruta över din dator.

Se filmen hur Firemill fungerar i ett kök

Brandförsvaret imponerad

– Den här behöver man heller inte stuva undan för att den är ful. Den är lätt och snyggt designad men ersätter inte det klassiska brandskyddet i hemmet. Pulversläckare, brandvarnare och brandfilt ska alltid finnas hemma.

När Martin och Andreas arbetade med att utveckla den första prototypen av Firemill visade de upp sin släckare på Ågesta utbildningsanläggning för Stockholms brandförsvar.

– De var mycket imponerade över snabbheten som är helt i linje med deras mål att bränder ska släckas snabbt i hemmen.

Julafton flest bränder

 Andreas Westberg släcker med sin egen innovation Firemill.
Andreas Westberg släcker med sin egen innovation Firemill.

Det vanligaste stället där bränder startar i hemmet är i köket och oftast i samband med matlagning. Julafton är värst.

Det gäller att agera snabbt, främst därför att giftig brandrök utvecklas i rasande takt på grund av alla plaster. Du har en 97 procent stor chans att släcka en eld under dess första 30 sekunder, därefter är risken stor att elden utvecklas till en större husbrand.

Med hjälp av den nya svenska innovationen Firemill ökar dina chanser att undvika att det värsta händer.

Läs även: Larmar nära och kära – smart klocka känner om du ramlar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen