Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 januari

2019 är emaljgrytan kokhet igen

Emaljerat plåtgods hade sin storhetstid på 1930-talet. Skålar, kannor, hinkar, kokkärl och stekgrytor fanns i alla hem. 2019 är de heta igen – tack vare sin lantliga retrolook och att materialet passar till allt mellan induktionshäll och öppen låga.

Emalj har genom historien använts till mycket. Från rena bruksföremål som muggar, tallrikar och grytor till smycken. Materialet var länge populärt till sjukhusutrustning och många har skimrande barndomsminnen av morgontvätt i ett vitt emaljerat fat med blå kant och matchande kanna för vatten.

 – Jag tror emaljen är ett bortglömt och underskattat material, säger Vappu Pimiä känd finsk tv-kock och designer av just den här serien.
– Jag tror emaljen är ett bortglömt och underskattat material, säger Vappu Pimiä känd finsk tv-kock och designer av just den här serien.

Under 1970-talet tog plasten över och emaljen kom i skymundan.

2019 är det dags att tänka tvärtom – slänga ut plasten och satsa på hållbarart och hygieniskt material som till exempel emalj.

Renässans för emaljen

Med fina färger och modern design har finska familjeföretaget Muurla väckt nytt liv i den traditionella emaljen på ett gränsöverskridande sätt, modernt och lantligt. Basen i allt Muurla gör grundar sig i företagets rötter som glasbruk. Emalj är nämligen en tät yta liknande glas som inte tar smak. Kärlens stålkärna ger styrka och stabilitet.

Passar alla spisar! Köp Muurlas vackra kokkärl i emalj här

muurla

Redskap av trä skonar ytan och förhindrar att repor uppstår – det är allt du behöver tänka på för att kärlen ska få ett långt och hållbart liv i ditt hem. Vill du laga mat på en gammal ojämn vedspis som passar emaljkärlen perfekt. Med emaljerade grytor från Muurla sprids värmen lika bra oavsett om du lagar mat på induktionshäll eller ta med dig kärlen ut i skogen och lagar mat över öppen eld.

Hitta fler produkter för hem och kök i Land Shopping

Läs även: Storsäljare! Ny bok för vedspisfantaster

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen