Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 oktober 2017

3 anledningar till varför du ska läsa för ditt barn ikväll

Du har hört det många gånger förut men det blir ändå inte av att du läser för ditt barn. Här får du tre goda skäl till varför högläsning handlar om så mycket mer än du kanske trott – och ett boktips från Land shopping.

FOTO: svetikd

1. Du kommer närmre ditt barn

Att läsa en bok är en chans att ta en time out, att sitta ned i soffan och bara kramas en stund. Att läsa för barnen är självklart bra för språkutvecklingen och allt det där men det är också bra för er relation. När ni sitter tätt, tätt ihop i soffan är det mycket mysigt som händer. Man känner lukten av varandra, man känner värmen, man hör rösten i kroppen och får en alldeles särskild närhet. Precis allt det där som stärker anknytningen och bygger trygga och självständiga barn

2. Du hjälper ditt barn att bearbeta intryck

FOTO: svetikd

Böcker är ett effektivt sätt att bearbeta förändringar eller jobbiga händelser i livet. Barn har ofta god inlevelseförmåga och det kan kännas skönt att läsa om någon liknande situation som barnet kan identifiera sig med. Att läsa en bok till exempel om att börja på förskola kan vara ett effektivt sätt att avdramatisera det på!

3. Du ger en god grund inför skolstarten

Hur man läser en bok är inte en förmåga ditt barn föds med, det är något som måste tränas in. Barn som växer upp med föräldrar som läser för dem har bättre förutsättningar att börja läsa själva. Läskunskaper ger en fördel i många aspekter av livet. Det kan vara lite kämpigt att sitta och lyssna men allteftersom lässtunderna du och ditt barn delar tillsammans blir fler ökar också koncentrationsförmågan. Att läsa för sitt barn är det bästa sättet att hjälpa barnet till en god start i skolan och vidare i livet.

Med rim blir lässtunden extra kul

 Författare Jeanette Bergenstav med sina tre hundar; Busen i badbaljan, collien Gizmo, 10 år, dvärgpudeln Kipper, 9 år.
Författare Jeanette Bergenstav med sina tre hundar; Busen i badbaljan, collien Gizmo, 10 år, dvärgpudeln Kipper, 9 år.

I Busens hunderbara äventyr får du och ditt barn njuta av Lovisa Blomberg välgjorda illustrationer som är fulla av roliga detaljer att upptäcka och prata om. Jeanette Bergenstav har rimmat ihop en saga för barn 3-6 år. Köp den i Land Shopping.

Läs även: Här är böckerna till alla barn som älskar hundar

Handla lokalt hantverk och ekologiska produkter på Land Shopping.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen