Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 31 oktober 2018

3 luftrenande växter för sovrummet

Luften i sovrummet ska räcka hela natten. Ställ en svärmorstunga på nattduksbordet – den är den absolut bästa växten på att hålla luften ren och syresatt. Här är fler gröna tips!

Den största anledningen till att ha växter i sovrummet är inte för att de är snygga – utan för att växter har en makalös förmåga att rena luften. Växterna påverkar också våra sinnen. Växternas gröna färger påminner oss om naturen och får oss att slappna av, de ger också ett vackert första intryck som påverkan vår sinnestämning i positiv riktning.

Luftfuktigheten ökar

Vinterns torra luft kan vara besvärlig och även inomhus blir luften torrare. Krukväxter kan hjälpa till att öka luftfuktigheten. Törstiga och snabbväxande grönväxter med mycket blad är de som ger bäst effekt för ökad luftfuktighet.

Växter städar luften

Dessutom är växter inomhus en riktigt bra städhjälp. Vä̈xter samlar damm tack vare fukten som vä̈xten släpper ifrån sig genom bladen. Fukten fungerar som ett lim och får dammkornen att fastna på bladen.

Krukväxter, skötsel och inredningstips köp bästa boken

Krukväxter

3 krukväxter som är extra bra på att rena luften

1. Fredskalla, Spathiphyllum spp

FOTO: cadifor

Den är en sumpväxt från Sydamerikas djupa regnskogar och ett fantastiskt reningsverk i sitt lila format. Den är dessutom en idealisk och lättskött krukväxt. Den är heller inte så känslig för vårt svenska vintermörker.

2. Svärmorstunga, Sansevieria trifasciata

FOTO: Istock/Mostphotos

Den här lättskötta, nästan odödliga växten jobbar stenhårt nattetid med att rena luften från koldioxid. Svärmorstungan rensar även andra gifter och trivs både ljust men också mörkare placeringar inne i rummet.

3. Rosenkalla, Anthurium Andraea- num-gruppen

FOTO: Istock

Bland de blommande krukväxterna är det här en riktigt bra luftrenare. Inte så konstigt då växten behöver mycket fukt och ska helst inte torka ut. Därmed är den inte lika lättskött som svärmorstungan. Ge den vatten och du bli belönad tusenfalt åter.

Handla lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: Svensktillverkad lärarinneväska väcker minnen till liv

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen