Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 april

3 (riktigt) tuffa lägen havtorn klarar

I början är den känslig som en bäbis, men när den väl har slagit rot så tål den de tuffaste och torftigaste förhållandena. Perfekt för dig som suckar över att just din tomt har det där hopplösa läget.

1. Salt och blåst

Havtorn är en spännande buske som klarar riktigt tufft läge vid saltstänkta strandtomter, till exempel till och med längst ute vid havsbandet. Blåst är inget problem för havtorn, snarare en förutsättning för att det ska bli bär efter som den vindpollineras. Därför är busken perfekt för att skapa vindskydd och skydda andra växter från hårda stormar.

Köp utvalt havtornspaket med som ger garanterad skörd

havtorn

2. Torka och soliga lägen

Den silvriga busken för tanken till Medelhavets olivlundar. Busken är lättskött och tål sol och torka lika bra som om den vore en medelhavsväxt.

3. Mager och sandig jord

Havtorn växer vild i Sverige främst vid kusterna. Därför är busken inte så krävande när det gäller näring och jordmån. Tvärtom kan den växa i de mest magraste förhållanden, till och med ren sand.

Ta mig till Land Shopping

Köp även: Nordens olivträd! Odla en lysande häck av havtorn

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen