Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 maj 2019

3 steg! Klä dig rätt för vandring

Plagg som användbara året runt och är mångsidiga och även i vardagslivet. Experten Erika Andersson, från Borås upplevelsebutik Vildland, tipsar hur du gör smarta köp och hur du klär dig inför sommarens uteliv.

En skjorta i ull som fungerar lika bra på jobbet som när du ska vandra. En jacka som är luftig och vindskyddande men i inte för tät så att du blir svettig. När du ska investera i friluftsplagg ska du tänka smart: Köp plagg som har flera användningsområden. Det säger Erika Andersson på upplevelsebutiken Vildland i Borås.

Om du måste prioritera så lägg pengarna på kängor och skor, de är viktiga för hela upplevelsen. En lätt och luftig sko är skönast men ska du bära packning behöver foten, knän, höfter och rygg den dämpning och stabilitet som sulkonstruktionen i en vandringskänga ger.

Satsa också på en bra jacka så att du är säker på att inte bli blir och kall och blöt, råder Erika.

3 steg! Klä dig rätt för vandring

Produkterna Erika rekommenderar i den här artikeln kan alla användas var för sig eller tillsammans. De är användbara året runt, de är mångsidiga och passar till alla friluftsaktivitets och vardagslivet – och de är snygga ihop.

1. Det första du ska satsa på: Kängor och en bra jacka!

Kommentar: Ska du ut och vandra i sommar och funderar på hur du ska klä dig så rekommenderar Erika, att du ska skippa skaljackan, trots att plagget under många år lyfts fram som det ultimata för alla väder.

– Skaljackan blir varm oavsett hur mycket man ventilerar så jag förespråkar istället en jacka som är luftig, och att man packar med regnjacka istället för de dagar det är dåligt väder. Är det stor risk för regn, så kanske du ändå skall fundera på en skaljacka, säger hon.

Kommentar: – Klä dig i lager, där varje lager har en funktion i sig. Underst har du det värmande och ventilerande, helst naturmaterial som till exempel ull, bambu och tencel. De är naturligt antibakteriella och absorberar dålig lukt.

Det går bra att vandra i vilken typ av byxa som helst, bara den är behaglig. Fördel med friluftsbyxor är att de är slitstarka, vind- och vattenavvisande, har ofta ventilation och bra placerade fickor som man ofta har behov av.

Houdinis ullskjorta är lika snygg i skogen som på jobbet.

Kommentar: – Som förstärkningsplagg kan du ta det du har hemma. Syntetfoder eller dun värmer bra och tar inte så stor plats.

Ha alltid med förstärkningsplagg som värmer vid pauser.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: 4 saker du minst ska packa i din krislåda

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen