Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 19 september 2018

Stödstrumpor – 5 anledningar till varför det är så bra

Stödstrumpor har många olika användningsområden. Numera är de en vanlig syn på starka idrottsmän och inom till exempel yrken som har hög belastning på benen.

 Stödstrumpor är i dag en vanlig syn.
Stödstrumpor är i dag en vanlig syn.

1. Stödstrumpor minskar svullnad

Står du hela dagarna och får svullna ben så är stödstrumpan guld värd. Frisörer, butiks- och vårdpersonal men även hantverkare och restaurangpersonal som har hög belastning på benen är flitiga användare av strumpor som ger stöd år benen. Det känns både skönt och dämpar svullnader.

2. Snyggare ben

Åderbråck är inte farligt men är inte alltid så kul. Ungefär var tredje person får det. Det är lika vanligt bland män som kvinnor. Vanligaste debutålder är 30–40, men de kan uppkomma när som helst och framförallt om du står mycket. Stödstrumpor minskar risken.

Köp bekväma stödstrumpor

3. Bättre löpare

Förbättrad prestation och snabbare återhämtning är de vanligaste löften bland de som säljer kompressionsstrumpor till idrottare. Exakt hur bra det är är en smula omtvistat men plagget är populärt bland framförallt de som gillar att springa längre distanser. Den inbyggda kompressionen i strumporna ger en bättre löpkänsla och förbättrar blodflödet. Det ska i sin tur ge fräschare ben.

Skillnaden mellan vanliga stödstrumpor och kompressionsstrumpor är att den senare varianten har ett högre tryck och en väv som masserar vadmusklerna.

4. Motverkar blodpropp

Genom att använda stödstrumpor eller kompressionsstrumpor kan uppkomsten av blodproppar delvis förebyggas och rekommenderas ofta om du har fått blodpropp tidigare. Vid längre flygresor och vid graviditet är det extra bra att hjälpa blodcirkulationen på traven.

5. Moderna & snygga

Numera är stödstrumpans utseende inget problem. Land Shoppings bekväma stödstrumpor för män kommer i de klassiska färgerna svartgrå, grå och mörkblå, vilket gör att de kan lätt matchas till kostymen eller fritidsklädseln.

Köp stödstrumpor här

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen