Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 23 augusti 2018

5 fakta om framtidens fordon – därför är eldrivet så bra

Elbilar, elcyklar, elmoppar – det här är framtidens fordon som är på allas läppar. Här är fem fördelar som ger en hint om varför eldrivet är så intressant.

1. De är tysta

En elmotorn har en mycket låg ljudnivå. Därmed minskar trafikbullret. Det är behagligt både för dig som kör, för omgivningen och miljön i stort.

2. El finns på många platser

Elnätet i Sverige är väl utbyggt. El finns överallt i samhället – i alla hem, i motorvärmarstolpar och längs gator och motorvägar. Kommer man längre ut på landsbygden kan det bli mer utmanande men den goda nyheten är att stärka upp ett befintligt elnät för installation av laddinfrastruktur är mycket billigare än att bygga en ny bensin- eller biogasmack.

Kör elektriskt på bara två hjul – köp moppe eller cykel

3. Billiga att köra

Bränslekostnaden för en elbil är cirka 1-2 kronor per mil. En någorlunda modern bensin- eller dieselbil kostar cirka tio kr per mil att köra.

4. Smartare med bara två hjul

Att äga och använda elcykel eller en elmoped är mer miljövänligt än både bil och buss. Till exempel Elcykelns totala koldioxidutsläpp är bara en knapp tiondel av bilens. Dessutom går det åt mindre asfalt och andra material för att bygga och underhålla en fungerande cykelinfrastruktur.

5. Krävs inga bränsletransporter

En av fördelarna med elektricitet är att bränslet inte behöver transporteras på samma sätt som bensin, vätgas eller andra bränsletyper. Ökad elbilsanvändning innebär därför att de tunga transporterna som förser bensin- och gasmackarna med bränsle minskar.

Källa: E-mobility.se som drivas av Power Circle som är elkraftbranschens intresseorganisation

Handla lokalt hantverk och kända varumärken i Land Shopping.

Läs även: 8 smarta prylar från Land Shopping.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen