Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 2 juni 2022

5 fina textilvaxdukar med retromotiv

Återupptäck avtorkningsbara vaxdukens förträfflighet. En textilvaxduk skyddar ditt fina köksbord eller utebord mot vardagsslitage och döljer skavanker på ett slitet och tråkigt bord, utan att ge ett plastigt intryck. Här är fem fina vaxdukar med retromotiv – som tål att det spills.

Ett enkelt sätt att få till lite färg fräscha upp köket är att köpa en praktisk textilvaxduk som är avtorkningsbar och står emot vatten. En duk skapar en mer ombonad känsla och lite feststämning på samma gång istället för den kala bordsskivan. Och det fiffiga är att textilvaxduken är mycket tålig och står pall för både kladd från små barn och kan enkelt torkas rent mellan gångerna. Den är lika prefekt inne som ute på terrassen.

Persons kryddskåp textilvaxduk, metervara

 Avtorkningbar och fina textilvaxduk med retromotiv.
Avtorkningbar och fina textilvaxduk med retromotiv.

Persons kryddskåp är ett vackert tyg av den svenska banbrytande formgivaren Astrid Sampe. Det introducerades på H55 utställningen och blev genast en stor succé! Med Perssons Kryddskåp blev Signe Persson-Melins kryddburkar ett dekorativt och välkänt mönster, därav namnet!

Köp mönstret på akrylatbehandlat halvlinnetyg som är vattenavstötande så får de en lättskött duk som avtorkningsbar. Akrylatbehandlat tyg behöver inte fållas.

Köp Persons kryddskåp

Sill textilvaxduk gröngrå

 Duk av ett bomullstyg som behandlats med akrylat för att behålla textila känslan.
Duk av ett bomullstyg som behandlats med akrylat för att behålla textila känslan.

Duk i hög kvalitet som ser fantastisk ut på ditt bord. Ett bomullstyg som behandlats med akrylat för att behålla textila känslan och för att vara lätt att sköta då den är avtorkningsbar.

Mönstret sill är en svensk retroklassiker i populärt grafiskt mönster från Almedahls formgivet av Marianne Nilsson på 1950-talet. Sill är ett av hennes mest kända mönster.

Köp Sill gröngrå

Picknick textilvaxduk

 Vaxduk i textil är både snyggt och praktiskt.
Vaxduk i textil är både snyggt och praktiskt.

Marianne Westmans skapade ikoniska mönstret Picknick och det spreds sig som en löpeld bland svenska hem. Picknick framhålls idag som en ikon för skandinavisk design. På 1950-talet ansågs det som något helt nytt och banbrytande.

Nu kan du köpa tyget som lättskött textilvaxduk.

Köp textilvaxduk Picknick

Pomona textilvaxduk i originalfärg

 Färgstarka pomona med äpplen i rött, gult och blått lyfter hemmet.
Färgstarka pomona med äpplen i rött, gult och blått lyfter hemmet.

Ännu en klassiker från produktiva designern Marianne Westman. Färgstarka pomona med äpplen i rött, gult och blått lyfter hemmet med sitt pigga uttryck. Kompletterar ditt vita kök perfekt.

Köp textilvaxduk Pomona

Sill textilvaxduk blå

 Fint retromotiv som heter Sill.
Fint retromotiv som heter Sill.

Få saker inom dukning känns så somriga som kombon blått och vitt. Sill textilvaxduk blå blir perfekt för en snygg och samtidigt praktisk midsommardukning gärna tillsammans med blåvitt porslin i olika mönster och serier.

Köp textilvaxduk Sill blå

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen