Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 1 september 2021

5 grönsaker att torka för nybörjaren

Torka mat är ett urgammalt knep och en utmärkt konserveringsmetod som allt fler får upp ögonen för. Och det går att torka långt mer än bara äppelringar och svamp. Här är förslag på bra grönsaker att börja med.

 Njut av dina torkade grönsaker i grytor, stuvningar, pajer, sallader eller som tillbehör precis som du skulle gjort om de vore färska.
Njut av dina torkade grönsaker i grytor, stuvningar, pajer, sallader eller som tillbehör precis som du skulle gjort om de vore färska. FOTO: NelliSyr

Du kan ha nätramar, krokar och stänger i taket för att hänga upp kryddor och svamp för långsam torkning. Det är enkelt och resurssnålt och blir en dekorativ detalj i köket.

Om du däremot odlar mycket grönsaker eller frukt är mattork det perfekta redskapet. Med den är det omöjligt att misslyckas. Använd sedan i till exempel grytor, soppor, till müsli.

Grönsakerna tar liten plats och väger nästan inget att bära, men smakar desto mer. Under torkningsprocessen bibehålls nämligen både smak och näringsämnen.

 När du torkar mat avlägsnar du allt vatten från råvaran. Att torka frukt, svamp och kött är ett effektivt sätt att bevara dem tills när du vill använda dem.
När du torkar mat avlägsnar du allt vatten från råvaran. Att torka frukt, svamp och kött är ett effektivt sätt att bevara dem tills när du vill använda dem. FOTO: Liudmila Chernetska

Köp en lätt och smidig mattork här

5 grönsaker att torka

Gul lök – ett livsmedel vi inte klarar av att vara utan. Torkad tar den minimalt med plats.

Morötter – bara att slanta, torka och använda i allt mellan himmel och jord.

Chili – klassiker som gör det enklare att få rätt styrka i vinterns gryta.

Squash – förläng njutningen av sommarens squash-frossa.

Purjolök – fyll skafferiet nu så slipper du köpa dyr purjolök i vinter.

Köp Lands utvalda mattork

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen