Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 26 maj 2020

5 lättodlade blommor för nybörjaren

Skörda och njut av hållbart odlade buketter ända fram till frosten kommer. Här är tips på 5 lättodlade sommarblommor – perfekta för snitt!

 Zinnia och luktärt är exempel på blommor som har förmågan att producera nya blommor så länge de skördas.
Zinnia och luktärt är exempel på blommor som har förmågan att producera nya blommor så länge de skördas.

Färska snittblommor må vara ljuvligt men är tyvärr långt ifrån miljövänligt. Ofta har de transporteras långt och behandlats med gifter för att hålla. Odla dina egna hållbara buketter. Du behöver inte en jättestor yta för att få ihop din första bukett. Testa att fröså några enkla sorter under maj och juni. Att odla sina snittblommor är en rolig och tacksam hobby, på Youtube kan du hitta inspiration på hur du binder buketter.

Köp Flower Power – Proffsens favorit – Snitta perfekt och sekundsnabbt

Zinnia

FOTO: Erika Parfenova

Perfekt för buketter och snitt är Zinnia med sin styva stjälk och färgsättning från vitt till röd och mörk lila. Zinnia kan direktsås i maj till juni och blommar länge med täta blommor. Vissa blommor stimuleras av att du plockar av dem och bildar nya knoppar i takt med att du njuter av bukett efter bukett inomhus. Zinnia är ett bra exempel på en sådan blomma.

Rosenskära

FOTO: vavlt

En perfekt sort för dig som vill ha ombonat och sommarfint. Den blir meterhög och har ett buskigt växtsätt med sirligt bladverk som liknar dill, som gör plantan vacker även innan den börjat blomma.

Luktärt

FOTO: koromelena

Vilken ljuvliga dofter den sprider! Vem vill inte omge sig med den klättrande växten luktärt. Luktärt går utmärkt att odla i pallkrage så länge du ger den växtstöd. Den är lättodlad och tacksam. Plocka dem ofta så bildas nya blommor, om och om igen.

Rudbeckia

FOTO: magicflute002

Drottninglik blomma som ger fantastisk färgskala till sensommarbuketterna. Njut av stora halv- till heldubbla blommor i rostigt ljusgula, karamellrosa och höströda nyanser från högsommaren till långt in på hösten.

Vallmo

FOTO: jokuephotography

Förse jorden med mycket näring och direktså Vallmo. De stadiga stjälkarna med de skira kronbladen som finns i olika färger är utmärkta i bukett och vackra där de står på sin växtplats. Mycket lättodlade.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Träspill och äkta naturhampa blir sommaren vackraste stol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen