Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 8 april 2021

5 miljövänliga tips vid diskbänken!

Allra snällast mot miljön är diskmaskinen. Men vissa saker håller länge om de diskas för hand. Välj disktillbehör som är snälla både mot din hud och mot miljön. Här är några utvalda favoriter.

Diskhandskar av naturgummi

 Diskhandskar av naturgummi är biologiskt nedbrytbara.
Diskhandskar av naturgummi är biologiskt nedbrytbara.

Det är lite dyrare men både känslan och vinsterna för miljön gör dem värda varenda krona. Och du slipper eksem på händerna om du har känslig hud. Diskhandskar av fair trade FCS naturgummi som är biologiskt nedbrytbart är ett bra val för miljön och din själv. Naturgummi är en förnybar resurs som är helt giftfri och är mjuk och flexibelt. Naturgummi bibehåller också sitt skick under en lång tid, även om det används varje dag.

Diskättika ger giftfri glans

 Ättika är en utmärkt städprodukt helt utan kemikalier.
Ättika är en utmärkt städprodukt helt utan kemikalier.

Ättika är ett utmärkt komplement till såpa i städskåpet hemma hos den som föredrar naturliga och giftfria städprodukter. Ett par droppar i diskvattnet och det fungerar som en effektiv spolglans och ger din disk kristallklar yta. Den är städättikan innehåller 15% ättiksprit framställd biologiskt från jordbrukssprit och är inte lämplig i matlagning.

Tvättbar disksvamp av cellulosafiber

 Svampen av cellulosafiber kräver mindre diskmedel och är nedbrytbar.
Svampen av cellulosafiber kräver mindre diskmedel och är nedbrytbar.

Ett hållbart alternativ när det gäller disksvampar där till och med förpackning är tillverkad 100 procent återvunnet material. Svampen tillverkad av naturfibrerna bomull och sisal vilket ger en skonsam svamp som inte repar. Själva svampen är tillverkad av 100 procent cellulosafiber som sparar diskmedel, till skillnad mot vanliga plastsvampar som absorberar diskmedlet sämre. Fibersidan är tillverkad av 60 procent sisalfiber och 40 procent återvunnen PET. Sisal är en växt som tillhör sparrisväxter och växer till exempel i Mexico och bladen innehåller ett fiber som bland annat används för att tillverka rep. Den här svampen tål att tvättas i 60 grader.

Disktrasa av lin

 Vacker, slitstark och kan kokas. Växbo Lins disktrasor kan slängas direkt på komposten.
Vacker, slitstark och kan kokas. Växbo Lins disktrasor kan slängas direkt på komposten.

En disktrasa av lin är inte bara 100 procent miljövänlig den är också en fin detalj i köket. Disktrasan från Växbo Lin är vävd i en teknik som gör den porös och smidig. Med riktiga stadkanter och fållad i två sidor. Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60° alternativt kokas i en kastrull med vatten på spisen. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten.

Diska med tvål

 Inga onödiga transporter av vatten med kompakt diskmedel.
Inga onödiga transporter av vatten med kompakt diskmedel.

Vad sägs om att testa en hushållstvål för handdisk, städning och tvätt? Här är den stora vinsten att det fasta formatet utan vatten tar mindre plats i transport och det behövs inga onödiga plastflaskor eller andra förpackningar. Mirakelkuben är gjord av en enda ingrediens – förtvålad kokosolja! En enda kub ersätter upp till tre flaskor disk- eller tvättmedel!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen