Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 3 juni

5 tips! Detoxa hemmet och lev lite mer hållbart

Många vill leva lite mer hållbart i vardagen, men det är inte alltid lätt att veta hur. Här är 5 enkla tips och kloka köp som bidrar till en mer hållbar vardag.

1. Detoxa badrumsskåpet

Vet du vad du smörjer in dig med? Många hygienprodukter innehåller ämnen som misstänks vara allergena och hormonstörande, fulla av mikroplaster. Minska riskerna för din egen – och naturens – hälsa. Köp handgjord deo med bara 6 ingredienser, härliga tvålar och schampo tillverkade på gammaldags hantverksmässigt sätt – helt och hållet ekologiska.

Se allt för hud & hygien

1. Plastbanta köket

En enkel och billig start är att byta ut all plast och teflon i köket mot glas, rostfritt stål, trä, bambu och gjutjärn. Börja med stekpannan den är värst för hälsan, satsa sedan på barnens tallrikar och flaskor. All husgeråd av plast som utsätts för värme och också extra dålig för hälsan. Gör dig av med matlådor, slevar och skålar och byt mot glas eller stål.

Handla giftfritt till köket

2. Byt ut förbrukningsvaror

Börja tacka nej till engångsplast för miljön och för din egen hälsas skull. Plastskatten är här nu gäller det bara att komma ihåg tygkassarna när du går till livsmedelsbutiken och införskaffa dem. Med en liten påse med dragsko från Land Shopping, sydd av återbrukad textil kan du lämna alla prassliga fruktpåsar av plast i butiken. Köp sugrör av stål eller bambu och förvara maten hygieniskt och säker under våra populära bivaxdukar istället för engångsplast.

Se allt klimatsmart

4. Städa kemikaliefritt

Ofta räcker städningen långt med bara hett vatten, såpa och en mikrofibertrasa. Toaletten kan du desinficera med ättika. Faktum är att såpa är bra till så mycket mer än du kan tro: mossfria tak, fina däck, ren hund och mycket mer. Häpna över såpan – ett miljövänligt universalmedel.

Köp handgjord Västerbottenssåpa

5. Upptäck svensk träråvara

När du väljer trä, väljer du också ett material med en hel rad miljöfördelar. Att nypa i ett plagg tillverkat av trä känns spännande och nästan lite högtidligt. Svensk skog känns ända in i själen – tryggt, varmt och snällt. Trä som råvara till nya produkter väcker uppmärksamhet. I Land Shopping hittar du underkläder av trä, tvål av träkol, handväskor av korktextil och mycket.

Köp svenska träprodukter

Läs även: Träspill och äkta naturhampa blir sommaren vackraste stol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen