Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 17 april

6 effektiva tips mot akut köpsug – ny bok om ekonomisk frihet

Den nya boken ”Ut ur ekorrhjulet – så blir du ekonomiskt fri” är på allas läppar. Här är sex effektiva råd som stoppar köpsuget, från författarparet som blev ekonomiskt fria vid 40 års ålder.

Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg från Leksand hade båda krävande arbeten när de år 2011 fick nog och beslutade sig för att frigöra mer tid för sådant som är viktigt i livet. De satte ett mål att blir ekonomiskt fria innan de båda fyllde 40 år.

Nu har de har skrivit boken Ut ur ekorrhjulet – så blir du också ekonomiskt fri och jobbar 1000 timmar om året istället för 3000 timmar bara för att de tycker att det är roligt. För att inte falla för frestelsen att köpa saker de inte behöver har paret utarbetat sex strategier mot akut köp sug som du får här. Resten av deras erfarenheter, råd och tips finns i deras bok som du kan köpa i Land Shopping.

Köp den omtalade boken ut ur ekorrhjulet här

ut ur ekorrhjulet

1. Bli medveten

Att vara medveten om den påverkan du utsätts för hjälper dig att tänka rationellt. Börjar du till exempel gilla en ny färg helt plötsligt, och den färgen råkar vara just den nyans som är i säsong just nu, så är det ingen slump.

2. Fundera flera varv

Låt köpprocessen ta längre tid så undviker du onödiga impulsköp. Skriv upp p en lista det du önskar dig och tillåt endast inköp från listan som fortfarande känns aktuella efter till exempel 30 dagar.

3. Gör en budget för småköpen

Ge dig själv friheten att köpa sådan som inte är helt nödvändigt, men begränsa summan i en budget och se till att aldrig överskrida den.

4. Sluta fönstershoppa

Undvik att gå butiker bara för nöjes skull. Gå lunchpromenaden i en park elelr i skogen istället för i centrum. Även om du står emot köpsuget för tillfället så exponeras du av köpförslag som du aktivt måste motstå.

5. Hitta substitut

Gör en lista på nöjen som du uppskattar som inte innebär utgifter. Laga en god middag, ta en cykeltur, packa en picknick – listan kan enkelt bli väldigt lång.

6. Begränsa reklamen

Underlätta för dig själv och begränsa inflödet av reklam, i brevlådan, i sociala medier, i mailkorgen. Det hjälper dig att inte få plötsliga och oväntade behöv av en vara.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Träklockor – funktionellt smycke som hyllar naturen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen