Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 31 december 2019

Alggutten – svenskt hundfoder 100 procent klimatkompenserat

100 procent klimatkompenserat och berikat med havsalger. Algguttens friskfoder är en spännande doldis på den svenska hundfodermarknaden. Testa nu och beställ i Land Shopping.

– Bra magar, bra avföring, bra pälskvalité, bra klor, det säger foderambassadör och flat coated retrieverägaren Sara Leppänen om resultatet av Alggutens foder.

– Och trampdynorna är mycket mjukare och inte alls lika spruckna längre. Jag tror absolut att det är fodret som hjälper till ”inifrån” och ger utsidan en fin lyster. Jag tackar havsalgerna som finns i maten, säger hon.

Ta chansen och testa Algguttens foder – handla här

Algguttens hundfoder har funnits 20 år och det finns både andra och tredje generationens valpar, som med gott resultat fötts upp på fodret, men det är fortfarande anonymt och en doldis i fodervärlden.

Alggutten är ett litet familjeföretag i Finspång med stora visioner, väl värt att ta en närmre titt på av flera anledningar: För det första innehåller fodret norska havsalger och blir därmed ett komplett torrfoder som inte behöver kompletteras med kosttillskott. För det andra är samtliga ingredienser, utom algerna, svenska inköpta från Lantmännen. Dessutom är Alggutten det enda fodret i världen som är till 100 procent klimatkompenserat.

Först i världen att klimatkompensera

 ”Bra magar, bra avföring, bra pälskvalité, bra klor”, säger foderambassadör och flat coated retrieverägaren Sara Leppänen.
”Bra magar, bra avföring, bra pälskvalité, bra klor”, säger foderambassadör och flat coated retrieverägaren Sara Leppänen. FOTO: Caroline Ericson

– Det var ingen lätt match. Att tillverka och transportera varor, speciellt framställningen av animaliska produkter medför höga koldioxidutsläpp. En hund belastar klimatet lika mycket som en bil, säger vd Johanna Gistedt och förklarar:

– När vi klimatkompenserar så betalar vi för mängden koldioxid som vår produkt har orsakat i hela tillverkningskedjan, redan från äggkläckning och utsäde. Pengarna investeras i projekt som minskar lika stor mängd koldioxid vi har orsakat – så att summan blir noll.

Utbildat tjänstehundar

Det var Johannas pappa Bo Gistsedt, då hundgårdsförman på Försvarsmaktens hundtjänstenhet i Norrköping, som fick idén att skapa ett helfoder till hundar berikat med alger. Han var inte hundra procent nöjd med fodret som fanns på marknaden och lagade ofta maten till hundarna själv.

Alltid för hundens bästa

 ”Vi tror på vårt foder och alger. Alla våra hundar har levt ett långt och friskt liv”, säger VD Johanna Gidstedt.
”Vi tror på vårt foder och alger. Alla våra hundar har levt ett långt och friskt liv”, säger VD Johanna Gidstedt. FOTO: Caroline Ericson

– Vi hade använt isländska havsalger som tillskott till våra hästar och i perioder åt vi själva liknanden tillskott. Vi såg direkt resultat på hundarna när de testade det nya fodret, säger Johanna och berättar att hon växte upp med att hela familjelivet kretsade kring hundar och att företaget drivs av en genuin vilja att göra skillnad för hundarna.

– Vi är visionärer och jag jobbar just nu ideellt med företaget och mina föräldrar sköter foderleveranserna. Vi tror på vårt foder och alger. Alla våra hundar har levt ett långt och friskt liv, säger Johanna.

Tre skäl – därför är havsalger så nyttiga

1. Ungefär 60 procent av alger utgörs av protein, med alla essentiella aminosyror som vi behöver. Alger har även ett högt innehåll av klorofyll som är ett näringsrikt ämne med antioxidativ verkan och gynnsamt för tarmfloran.

2. Alger är rika på vitaminer och mineraler, bland annat vitamin B12 och järn som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Båda två har stor betydelse för blodbildningen. Alger innehåller även magnesium som inverkar på nerv- och muskelfunktion där det bidrar till musklernas förmåga till avslappning. Det finns även gott om koppar, vitamin C och vitamin E som alla fungerar som antioxidanter och skyddar våra celler från att brytas ned av fria radikaler.

3. Hälsosamma fettsyror finns det gott om i alger, främst omega-3. Omega-3 har positiv effekt på hjärta och kärl och hjälper till att hålla blodtrycket på en hälsosam nivå.

Köp klimatkompenserat hundfoder

Läs även: 4 saker du minst ska packa i din krislåda

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen