Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 april

Alla vill susa fram! Försäljningen av elcyklar ökar trots slopat elbidrag

2018 var det en het nyhet. 2019 känner alla till elcykelns fördelar för livspusslet, klimatet och hälsan och försäljningen ökar kraftigt – trots slopat bidrag.

Elcykelpremien under 2018 gjorde sannerligen sitt jobb att sätta ljuset på elcykeln och en möjlighet att välja bort bilen för eldrivet och två hjul. Drygt 103.000 elcyklar såldes och totalt delades nästan 90 000 elcykelpremier ut till ett kostnad av cirka 370 miljoner kronor, skriver Ekot.

Stort intresse för elcykel

Trots att elcykelpremien tog slut oktober 2018 och att inga nya pengar har avsatts för 2019 så har försäljningen av elcyklar ökat med runt 20 procent sedan i höstas. Bidrag eller inte, suget efter att susa fram med hjälp av support från en motor – är stort, det visar siffror från branschorganisation

– Så kan man säga att elcykelpremien var ett led i att få folk att välja elcykel istället för en andrabil, säger Joakim Stenberg, som är vd för branschorganisationen Cykelbranschen till Ekot.

Utrustad & Klar! Köp snygga Stålhästen till vårpris

elcykel

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Träspill och naturhampa blir vårens vackarste stol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen