Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 13 april

Äntligen dags! Att göra-lista för trädgården i april

Spritter det i de gröna fingrarna? Grattis nu är det dags att ge sig ut i trädgården. Här är en att göra-lista och tips på bra trädgårdsredskap värda att investera i.

1. Plantera vårens första kruka

Under april månad blir det vår på många håll i landet. Men nätterna är fortfarande rejält kalla och det kan komma ett och annat snöoväder.

Även om vintern inte släppt greppet helt går det att fylla urnor, korgar och krukor med frosttåliga växter och ställa vid entrén. Välj mellan penséer, tusenskönor, förgätmigej och olika lökväxter till exempel kungsängsliljor, påsk- och pingstliljor

2. Gödsla och få en mycket större skörd

Det lönar sig att gödsla. Börja med att boosta trädgårdsland och pallkragar med komposterad kogödsel eller hönsgödsel. Gräv om och använd komposten om den har blivit till jordstruktur. Det gör att dina plantor kommer att frodas så mycket mer under sommaren. Det blir skillnad på riktigt. Vi pratar om dubbel så stor skörd när det kommer till grönsaker.

3. Första sådden ute

Beroende på var i landet du bor så kan du redan nu börja så ute. Vissa grönsaksfröer är tåliga mot kyla men låt ändå temperaturen hinna klättra över fem plusgrader. Så vilka före är lämpliga? Testa spenat, bondböna, rädisa och ärter – de tål ett och annat.

4. Starta kampen mot sniglar och ogräs

Den ständiga jakten på kirskål, sniglar fortsätter även i år – såklart. Tro inte att vintern tagit ihjäl sniglarna. Nej, börja istället bekämpa dem som överlevt tidigt på säsongen så minskar skadorna drastiskt senare i sommar. Varje snigel kan lägga upp till 400 ägg på en säsong. Ogräs är också enklare att få upp med rötter nu när jorden är mjuk.

5. Snö betyder inte vila

Bor du i norra delarna av landet där det fortfarande ligger snö så betyder det inte att du inte kan börja förbereda för utomhussäsongen. Är det dessutom sol vill ju alla ut i trädgården. Ta ut utemöblerna, olja dem och njut av fikastunder ute. Du kan till exempel fortfarande beskära träd och buskar. Rengör ditt växthus, slipa dina redskap och bygg planteringsbord eller bänkar inför plantsäsongen.

Snyggt, smart, praktiskt till trädgården – handla här

trädgård april

Hitta fler fina saker till stuga, trädgården och hemmet i Land Shopping

Läs även: Med det här verktyget kan du ta 100 mördarsniglar per minut

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen