Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 19 mars 2018

Är du redo för nya rutiner? Börja städa giftfritt

Såpa, ättika och trasor av lin– med dessa gamla hederliga produkter löser du fönsterputs, kök, badrum och dagligt städ miljövänligt och slipper köpa dyra rengöringsmedel fulla av kemikalier.

1. Bojkotta sprayer

Byt ut alla sprayer mot utspädd såpa. En knapp tiondel såpa och resten vatten funkar för mig, ta inte för mycket såpa för då kan det kännas kladdigt efter användning. För tuffare rengöring kan du halvera en citron och strö lite bikarbonat på snittytan, gnid mot svåra fläckar men kom ihåg att citron har en blekande effekt.

2. Satsa på trasor av lin

Ett bra sätt att slippa den värsta bakterietillväxten är att byta ut den vanliga wettexduken och skurtrasan till en trasa av lin. Den har både bra absorberingsförmåga, luktar inte och torkar snabbt så att bakterierna inte har samma chans att växa till sig. Dessutom har den lång livslängd, bara att koka och använda igen och igen.

2. Ättika fixar kalk

Ättika är helt enkelt det bästa sättet att få bukt med både smuts, lukt och fläckar i badrummet. Få skinande rent kakel med ättika 24 procent och gnid tills beläggningen är borta. Ättika tar även bort dålig lukt.

3. Putsa med tidningspapper & vinäger

Putsa fönster med utspädd vinäger i sprayflaska. Torka fönstren med tidningspapper så slipper du fula streck! Funkar lika bra till spegeln. 1-2 tsk vinäger för varje deciliter ljummet vatten.

4. Blank och fin diskho

Strö ett tunt och fint lager bikarbonat i diskhon. Stänk på lite vinäger så att det börjar bubbla. Ta en borste och bearbeta ytan. Ta sedan en trasa, gärna en naturfibertrasa, och gnugga lite innan du sköljer av de blanka ytorna.

5. Bränt i ugnen

Smörj in ugnen med koncentrerad såpa och värm till 100 grader. Låt svalna och tvätta ur med en svamp. Samma sak med smutsig spis: Gnid in spisen med lite såpa. Låt verka en minut och torka av.

Handla giftfria städprodukter här

Läs även: Så sköter du gjutjärnspannan steg för steg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen