Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 10 mars 2022

Ätbara vilda växter – bok med tips, bilder och recept

I boken Äta vilda växter, av Lisen Sundgren, får du en användbar handbok om ätbara växter och blommor. En bra guide med spännande recept, tips och detaljerade bilder – som också hjälper dig plocka rätt sort.

 Lisen Sundgren inspirerar med sin bok som är fullspäckad med användbar kunskap om ätbara växter.
Lisen Sundgren inspirerar med sin bok som är fullspäckad med användbar kunskap om ätbara växter.

Rödklöversalt, algsmör, hagtornskompott eller vad sägs om att byta ut det vanliga smulet på sommarens rabarberpaj till något nytt och spännande – nämligen älggräsfrön. Blanda med havregryn, mandelmjöl, rumsvarmt smör, dadlar och havssalt. Grädda i ugn och upptäck något helt nytt.

Använd vilda växter i matlagningen

Historiskt har man länge använt blommor i matlagning, främst som en garnering eller dekoration. Men under de senaste åren har fler upptäckt värdet av blommorna som krydda. Med boken Äta vilda växter får du upp ögonen för allt det ätbara som naturen har att erbjuda och du får hjälp genom detaljrika beskrivningar och illustrationer så att du plockar rätt växt.

 Boken "Äta vilda växter" är din perfekta guide till naturens skafferi.
Boken "Äta vilda växter" är din perfekta guide till naturens skafferi.

Köp boken Äta vilda växter

Näringsrika växter som finns i överflöd

Ta för dig, och njut samtidigt av vistelsen i det fria gröna.

Väl hemma använder du skörden i köket. Den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren presenterar i sin nya bok 33 vilda, ätliga och vanliga örter, blommor och bär.

”Jag tror att många vilda växter kommer bli en viktig resurs i framtidens mathushållning – de är näringsrika, smakrika, finns i överflöd och flera av dem går att lätt att odla, som nässla, kirskål, svinmålla och pilört till exempel”, skriver hon om boken på sin hemsida.

Gammal beprövad kunskap

 Ett bra exempel på en ätbar växt är rödklövern.
Ett bra exempel på en ätbar växt är rödklövern. FOTO: KariHoglund

Känner du dig tveksam! Vad sägs om att testa med rödklöver – te, i sallad, för att dekorera mat och efterrätter.

Förr i tiden när det var ont om mat i Sverige maldes rödklövern till mjöl just för sitt innehåll av vitaminer, proteiner och mineraler. Rödklöver odlas idag på stora ytor som foder till kreatur och hästar och det sägs att korna mjölkar bättre då de äter rödklöver. Bi och humlor älskar rödklövern för dess söta och milda smak. Värt att testa?

Se fler böcker om Nordens flora och fauna

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen