Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 24 september 2020

Återbruk när det är som bäst! Lekfulla lakan av räddat tyg

Lekfulla, i ljusa pasteller och med syfte att hålla i generationer. Linda Parry och Alma Söderlind har skapat hemtextiler av 100% naturmaterial. För barnen och för jorden har de valt att satsa på deadstock – överblivet tyg från textilindustrin.

 Noga utvalt, kontrollerat och testat. Produktionen bakom Alma Linda Linens textilier är omsorgsfull från början till slut.
Noga utvalt, kontrollerat och testat. Produktionen bakom Alma Linda Linens textilier är omsorgsfull från början till slut.

Visste du att du kan sova extra gott i något som kallas för deadstock – resttyger som dumpats av textilindustrin och som planeras att slängas. Tyg som i själva verket är 100 procent rent naturmaterial. Ett vackert tyg helt utan gifter, men som bara har råkat bli över.

Smart återbruk från textilindustrin

– Det har dessutom redan gjort sitt klimatavtryck på jorden, producerats och transporterats, så det bästa är ju att hitta användning för det istället för att de ska brännas, säger Linda Parry som tillsammans med Alma Söderlind skapat varumärket Alma Linda Linen.

För dem har deras arbete med att ta fram produkterna av räddat tyg, handlat om barnen och jorden vi lever på.

– Hållbarhetsfrågan blev aktuell för oss när vi blev föräldrar. Klimatproblemen går inte att blunda för längre så vi ville skapa något som är bra för både jorden och människorna som ska använda det, säger Linda.

 600 meter utmärkt tyg som skulle slängas, fick Linda och Alma tag på. Nu har de blivit textilier att älskas i generationer.
600 meter utmärkt tyg som skulle slängas, fick Linda och Alma tag på. Nu har de blivit textilier att älskas i generationer.

Vackra och lekfulla sängkläder

Varför inte börja med hemtextiler, hållbart producerade i Europa, giftfria och snälla för huden och de dyrbara barnen. Bekväma och temperaturreglerande för en god natts sömn.

Alma Linda Linen har lyckats pricka in flera av FN:s globala hållbarhetsmål; minskade utsläpp-koldioxid och kemikalier (FN-mål 3, 13, & 15), goda arbetsvillkor (FN-mål 8), hållbar konsumtion/cirkulär ekonomi (FN-mål 12). De har på alla sätt gjort vad de har kunnat för att skapa en så bra slutprodukt som det är möjligt att göra.

Hyllning och kärlek till linet

– Vår produkt skyddar ett traditionellt producerat naturmaterial som i kontrollerad produktion skyddar miljön och berikar jorden där det växer. Vi strävar efter en kemikaliefri process och en produkt som är lätt att återbruka. Linne är naturligt biologiskt nedbrytbart och det är en egenskap vi vill arbeta med och hylla. Genom att använda förbeställningar minskar vi också avfalls- och miljökostnaderna i tillverkningsskedet eftersom vi då kan anpassa volym på vår tillverkning efter efterfrågan, förklarar Linda.

Dessutom är lakanen och allt det fina för köket fina inredningsdetaljer i hemmet. Designen är Almas, målad med konstnärlig hand i akvarell.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Slipp fumliga fingrar! Varma och smidiga händer med fritidsmuff

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen