Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 1 augusti 2019

Bästa böckerna om självhushållning

En normalstor villatomt kan förse fyra personer med grönsaker för ett helt år.

Land Shopping har samlat de bästa böckerna om självhushållning!

 Hos Land Shopping hittar du en rad olika böcker om självhushållning.
Hos Land Shopping hittar du en rad olika böcker om självhushållning. FOTO: Malou Winter

Allt fler sätter ett värde i självständighet och att ha tid över, i stället för pengar att spendera. Självhushållning är trenden som sprider sig som en löpeld. Vill du också komma igång eller känner du någon som vill? Dessa böcker ger en rivstart.

Självhushållning i praktiken

Oavsett hur du bor kan boken Självhushållning i praktiken av Maria Österåker hjälpa dig komma igång. Hon bor med sin familj på en gård i Österbotten, men boken är anpassad för att funka även för dig som bor i en stad. Vattenodling i fönstret, groddning och att tillverka egna produkter för vardagsbruk kan vem som helst göra. Här får du smidiga steg-för-steg-guider, förklarande bilder och ritningar för tekniska projekt.

Handbok för självhushållning

Boken Rätt ur jorden: Handbok i självhushållning är mer fokuserad på en komponent: jord. Hur du bygger upp, sköter, sår och skördar. Varje mål mat blir mycket mer speciellt när du själv odlat en eller flera ingredienser. Och det behöver inte vara svårt!

Vill du prova självhushållning? Köp de bästa kom-i gång-böckerna hos Land Shopping.

Inspiration från de som lyckats

Att vara självständig betyder inte att man vill vara ensam. I en ekoby byts stormarknadens långa gångar mot påtande i trädgården och dessutom får du ett sammanhang på köpet. I Ekobyboken utforskas alltifrån kollektivboende på landsbygden till det som för utomstående liknar helt vanliga villakvarter.

Boken går igenom allt det som lockar med att bo på det här viset – men även vanliga problem och förslag på lösningar.

Trädgård på liten yta

I Trädgård med tolv rum och kök visar Linda Marend hur man kan skapa en blomstrande och frodig trädgård på liten yta. Det här är boken för den som önskar snabba resultat utan att ha de perfekta förutsättningarna.

Efter att du tagit till dig kunskaperna från dessa böcker kommer du inte kunna låta bli att sätta igång ett mer hållbart och självhushållande liv!

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Säckodla grönsaker – enkelt, charmigt och jättegott

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen