Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 16 juni 2021

Gudie till len haka eller helskägg – bästa produkterna för skägg och rakning

Att ha eller inte ha. Spara ut eller raka bort. Alldeles oavsett hur du väljer att göra med din skäggväxt så mår den som bäst om den får lite omsorg och kärlek. Här är allt du behöver för att ditt skägg och din hy ska må så bra som möjligt. Ekologiskt och handgjort, förstås!

 För en nära och säker rakning ska du använda en skarp hyvel.
För en nära och säker rakning ska du använda en skarp hyvel.

Grova strån eller gles växt. Len haka eller helskägg. När det kommer till ansiktsbehåring är valen många. De senaste åren har vi sett en kraftig och ökande skäggtrend i Sverige. Allt fler män väljer att experimentera med hårväxten i ansiktet. Och som men all annan kroppsvård så kräver ditt skägg omsorg, kärlek och bra produkter för att må och se ut som allra bäst. Detsamma gäller förstås om du föredrar en helt skägglös look.

Tid, en vass hyvel och en lugnande återfuktare är den slätrakades bästa vänner och gör att du slipper stram, irriterande hud och blödande raksår. Så vad ska du göra för att få ditt skägg och hyn därunder att må så bra det går? Land guidar bland de smarta metoder och produkter för just ditt skägg.

Bästa produkterna – för skägget

Det är väl bara att låta växa, eller? Det kan man såklart. Men ett skägg som inte tas om hand och får växa helt fritt kan snabbt se en smula ovårdat ut. De allra flesta behöver inte göra några tidskrävande jätteingrepp, men med lite hjälp och en handfull bra produkter kan du enkelt ta ditt skägg till nästa nivå.

Köp ekologiska rakprodukter från Värmland

Trimma eller klipp skägget

När skägget vuxit till en nivå som känns bra så använder du en trimmer eller sax för att forma ditt skägg. Här är det bara tycke och smak som gäller. Testa dig fram till en form och längd som passar dig.

Tvätta skägget

Både skägget och skäggbotten mår som allra bäst om du rengör på regelbunden basis. En vegan-vänlig tvål som ger ett mjukt och krämigt lödder fungerar fint. Nea of Swedens tvål & schampoo-kaka ger en balsameffekt i skägget tack vare de oljor som finns i tvålen.

 Skäggolja har kommit mer. Många vill ha skägg och är noga med att se välvårdade ut.
Skäggolja har kommit mer. Många vill ha skägg och är noga med att se välvårdade ut. FOTO: g-stockstudio

Vårda skägget

Skäggolja ger näring och återfuktar skägget. Dessutom gör skäggoljan att det kliar, klådar och flagar mindre. Mjukgör och ger en fin glans. Du behöver inga mängder, utan applicera bara några droppar i handflatorna och massera in i skägg och skäggbotten.

Forma skägget

En del skäggstrån är mer bångstyriga än andra. För att få styrsel på stråna och den form på skägget eller mustaschen som du önskar – använd ett ekologiskt och handgjort stylingvax för skägget. Mjuka upp vaxet med tummen och pekfingret och applicera sedan i skägget och forma sedan precis som du vill.

Bästa produkterna – för rakning

För dig som föredrar en slätare look finns det några saker att tänka på när det gäller rakning. Förberedelse, bra rakprodukter, en vass hyvel och – förstås – en bra återfuktare.

 Köp denna tvål som får ett tjockt stabilt skum när den virvlas med en våt rakborste. Leverearas i en snygg rund ask som också gör den till en fin present.
Köp denna tvål som får ett tjockt stabilt skum när den virvlas med en våt rakborste. Leverearas i en snygg rund ask som också gör den till en fin present.

Så rakar du dig – steg för steg

1. Förbered rakningen

Låter kanske krångligare än det egentligen är. Men en riktigt lyckad och slät rakning bygger på att du mjukar upp skäggstråna innan. Det kan vara med en varm fuktig handduk mot huden en stund innan du skrider till verket. Eller så tar du en lång varm dusch där du tvättar ansiktet noga. Det kommer leda till en enklare och mer friktionsfri rakning.

2. Välj en rakprodukt

Lite förenklat kan man säga att det är din skäggtyp som styr valet. Rakkräm, kan funka bäst för dig med grövre skäggväxt, medan rakgel kan räcka gott för en tunnare växt. Att använda raktvål och borste är inte bara en härligt lyxig känsla ¬– det ger också ett tjockare och mer stabilt rakskum. Kaliflower Organics raktvål är handgjord, ekologisk och vegansk. Den kommer dessutom i en snygg, rund ask som gör den till en trevlig present att ge bort. Deras rakborste är också vegansk (syntetiskt hår) och har ett snyggt handtag i lackat björkträ. Använd borsten med en cirkulär rörelse uppåt för att ge skäggstråna ett litet lyft innan du ska till att börja raka dig.

3. Använd en vass hyvel

För en nära och säker rakning ska du använda en skarp hyvel. Byt alltid bladet när det börjar ta emot. Den här rakhyveln i rostfritt stål och bambu hjälper inte bara till att minska plastberget på Jorden – med rätt underhåll håller den i många år och blir en liten investering i hållbarhet. Efter rakningen sköljer du huden med ljummet vatten.

4. Eftervård och återfuktning

När du rakat färdigt använder du en återfuktande after shave balm som lugnar och drar samman. Den här fina balmen är gjord på trollhassel, salvia och Aloe vera och ger en mjuk och lätt kylande känsla. Ljuvligt!

Köp utvalda ekologiska skäggprodukter

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen