Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 23 maj 2019

Bättre sömn med tyngdtäcke – lika avslappnande som en kram

Har du också svårt att sova, slappna av och kämpar du med stress? Då kanske ett tyngdtäckes stilla tyngd är något för dig. Det sluter sig om kroppen likt en kram får hjärnan att frisätta kärlekshormonet oxytocin. Du sover bättre och vaknar piggare!

Det är ingen ny uppfinning. Tvärtom! Vården har föreskrivit tyngdtäcken som en kognitiv behandlingsmetod för patienter med sömnstörningar länge. Och det finns inga som helst negativa biverkningar.

Få hjälp att somna

Det nya är att den här typen av sömnhjälpmedel numera är tillgängliga för alla och finns att köpa i vanlig handel och fler och fler upptäcker hur lugnande det är att känna sig härligt omstoppad och omsluten. Tyngden från täckena hjälper dig att somna men kan även hjälpa dig som känner oro och ångest.

Med tyngdtäcket Pearl från Cura kan du både sov svalt och luftigt men känna dig omsluten och trygg. Täckets tyngd omfamnar kroppen, likt en kram, och skapar ett behagligt och avslappande tryck. Det hjälper dig att slappna av och att vakna pigg och utvilad.

Sov svalt och tryggt med Curas tyngdtäcke Pearl

Alla kan använda tyngdtäcke men rekommenderas inte för barn under 2 år. Du väljer tygnd som motsvara cirka 10-15% av din vikt. Är ditt syfte att lindra ångest så kan du med fördel välja ett tyngre täcke.

Läs även: Lugnare mage med Ayurveda – upptäck tusenårig indisk livsfilosofi

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen