Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 12 februari

Dianas värmeljus av bivax skyddar vårt ekosystem och flora 

Vill du göra en hållbar gärning men vet inte hur? Byt ut dina vanliga värmeljus till bivaxljus och börja din hållbarhetsresa tillsammans med Svenska bivaxljus. Ljusen avger en frisk och söt honungsdoft och bidrar till att skydda vår älskade svenska natur.

 Att öppna locket till en bikupa och känna doften av vax och honung – det finns inget bättre, tycker biodlare Diana Kinley.
Att öppna locket till en bikupa och känna doften av vax och honung – det finns inget bättre, tycker biodlare Diana Kinley. FOTO: Jana Jansson

Älskar du också att mysa med värmeljus? Året om? Då är du inte ensam. Vi svenskar är mysproffs och vill helst göra det i skenet av levande ljus. Men hur gör man det miljövänligt? De flesta konventionella ljus du hittar i butiken innehåller fossil paraffin eller stearin från palmolja och djurfetter.

Därför är vanliga värmeljus stor miljöbehov

– Inte så roligt, säger öländska biodlaren Diana Kinley som har lösningen:

– Byt ut dina värmeljus till våra bivaxljus tillverkade av 100 procent bivax som kommer direkt från bigården och inte genomgår en kemisk process. Jag har bara smält ned vaxet till passande form. Ljusen avger en frisk och söt honungsdoft som samtidigt bildar negativa joner som renar din inomhusluft från damm och partiklar, förklarar hon.

Köp öländska bivaxljus i Land Shopping

 Värmeljus tillverkade på Öland med 100 % svenskt bivax från egna bisamhällen.
Värmeljus tillverkade på Öland med 100 % svenskt bivax från egna bisamhällen. FOTO: Jana Jansson

Doften av honung och vax i en härlig kombination, en varm sommardag. Det är en lyx biodlare Diana Kinley får njuta av i sitt yrke under sommarhalvåret, kryddat med en liten gnutta adrenalin.

– Det är smärtsamt men härligt att vara biodlare, säger hon och skrattar. Det är viktigt att vara lugn, trygg och arbeta långsamt när man hanterar bin.

Svenska bivaxljus bidrar till vårt ekosystem

 Att tillverka ljus av bivax är en gammal tradition som glömts bort efter det billiga industriljusets intåg.
Att tillverka ljus av bivax är en gammal tradition som glömts bort efter det billiga industriljusets intåg. FOTO: Jana Jansson

I alla fall om man har lite ilskna bin i kupan och vill undvika stick. Och så är det en fördel att äga en stor portion entreprenörskap. Så som Diana gör. Hon var 16 år när intresset för biodling började och sedan dess har hon utvecklat flera populära biprodukter som till exempel ljus, foodwraps för förvaring av mat och upplevelser som bisafari.

 När bin samlar in nektar och pollinerar växter bidrar deras arbetet till att stärka ekosystemet.
När bin samlar in nektar och pollinerar växter bidrar deras arbetet till att stärka ekosystemet.

Svensk Bivaxljus erbjudande är tydligt:

– Vår produkter är till för bina, naturen och för dig så att du kan njut av vackra ljus och din insats för klimatet. Vi återanvänder förpackningsmaterial, jobbar energisnålt och använder inga onödiga förpackningar till våra produkter. Vi använder aldrig färgade tyger på grund av kemikalieindustrins höga utsläpp och de dåliga arbetsvillkoren för de människor som arbetar där, säger Diana.

Upptäck allt härligt hantverk

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen