Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 29 september 2017

Blodiga köttstycken och mystik! Här är böckerna som alla hundälskare längtat efter

Hittills har det kommit två böcker i serien om Flingan & flocken, Vargskräck och Kod 513. De är smarta, underhållande, fullspäckade med hundkunskap och har fått fantastiska recensioner. Nu finns de att köpa i Land Shopping.

FOTO: Patrik Bergenstav

Hästböcker för barn och unga finns det gott om men var är egentligen hundböckerna? Det undrade Jeanette Bergenstavs 11-åriga dotter när hon letade efter spännande läsning på biblioteket.

Har man en mamma som är journalist, älskar att skriva och som dessutom är den i Sverige som har skrivit mest om hundens relation till människan – ja då är det inte svårt att få sin önskan om en spännande hundbok uppfylld.

Lyfter hundens betydelse

– Jag bestämde mig för att råda bot på hundboksbristen. Eftersom jag också är gammal kriminalreporter så blev det förstås hunddeckare, berättar Jeanette som utan tvekan tar barns nyfikenhet, kunskapstörst och fantasi på allra största allvar. Böckerna är inte enbart tvättäkta blandvändare med spännande cliffhangers i nästan varje kapitel, de förmedlar även vilken stor betydelse en hund kan ha i ett barns liv och sätter fingret på den fantastiska relation som ofta uppstår mellan barn och hund.

 Jeanette tillsammans med dottern Patricia Bergenstav 13 år, collien Gizmo, 10 år, dvärgpudeln Kipper, 9 år.
Jeanette tillsammans med dottern Patricia Bergenstav 13 år, collien Gizmo, 10 år, dvärgpudeln Kipper, 9 år. FOTO: Patrik Bergenstav

– Den glädje och kravlösa kärlek en fyrbent vän kan ge, liknar inget annat. Det är nog så viktigt att belysa i dagens prestationsfyllda samhälle, säger Jeanette.

Välkända böcker

Tycker du att böckerna om Flinga och Flocken klingar bekant? Det är inte så konstigt. De har fått en hel del uppmärksamhet i media. Jeanette är själv en äkta hundnörd. Hon tränar och tävlar i freestyle och har deltagit i både SM och VM. Hon, dottern och deras hundar representerade också Sverige i lagfreestyle i Nordiska Mästerskapet häromveckan. Det betyder att hon har vältränade hundar till sitt förfogande.

 Böcker signeras med tassavtryck.
Böcker signeras med tassavtryck. FOTO: Patrik Bergenstav

– Vi har bland annat satt ihop en deckarhundshow där ett par av deckarhundarna ur boken ”dansar” till Inspector Gadget-låten. Vi har två år i rad haft stor egen monter på Sveriges största hundmässa My Dog. Ett år fick jag arrangera tävlingen ”The Next Lassie” där barn och ungdomar upp till 17 år fick komma och göra auditions och visa upp sina hundar. Vinnaren, den lille tuffingen Zingo, skrevs in i nästa hunddeckare, Kod 513.

Läs även: Slipp böter och olyckor – res säkert med hundenHitta fler böcker, presentartiklar och lokalt hantverk i Land Shopping.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen