Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 5 juni 2019

Bokashi 2.0 – Kompostera dina matrester snyggt på köksbänken

Varning! Det är lätt att bli besatt av bokashi. Har du en gång börjat kompostera ditt matavfall med hjälp av syrningskultur så går det inte att sluta. Med Bokashi 2.0 är processen snabb, luktfri och du får fin, näringsrik kompost på bara några veckor.

Det är en trend och på alla odlingsvänners läppar. Många blir rent ut sagt löjligt frälsta. Bokashi gör superfin jord av allt matavfall som blir mycket mer näringsrik än vanlig kompostjord och det går snabbt, säkert och utan stank.

Kompostera inomhus

Alla matrester kan du hiva ned i din inomhuskompost, även kött. Bokashi gör det också möjligt för den med mycket liten, eller till och med ingen, trädgård att kompostera, det funkar till och med i lägenhet.

Kom i gång med bokashi! Köp 2 designade hinkar för köksbänken + 1 kg strö

Hushållskomposten blir sedan perfekt som byggmaterial till alla dina olika odlingsplatser. Lakvattnet som bildas är rena rama dunderkuren för hemmets alla krukväxter.

Tips! Fixa perfekt jord för krukplantering

Fyll planteringslådor, tomathinkarna eller krukorna till hälften med Bokashiblandingen. Fyll på med vanlig köpjord. Plantera!

Miljövänligt och ekonomiskt

Att göra sig av med gammal jord och köpa ny tar tid, är tugnt och dessutom dyrt. Med hjälp av bokashi kommer du aldrig lida brist på näringsrik jord. Du kommer med andra ord spara pengar och göra miljön en tjänst

Med bokashisytemet 2.0 Kan du dessutom kompostera snyggt direkt på diskbänken och slipper gömma undan fula hinkar under diskbänken eller i källaren om du inte själv vill.

 Mins två veckor ska hinken stå och jäsa, den kan stå upp till ett år utan att bli dålig. Kolla bara att det inte är för blött i hinken, då kommer den att lukta.
Mins två veckor ska hinken stå och jäsa, den kan stå upp till ett år utan att bli dålig. Kolla bara att det inte är för blött i hinken, då kommer den att lukta.

Du fyller hinken och strör på bokashiströ, och ger den två veckor att fermentera när den är fylld. Sedan gräver du ner den fermenterade bokashin i trädgården eller gör en jordfabrik inne eller ute.

När du beställer ett komplett bokashistystem i Land Shopping får du med alla instruktioner du behöver för att snabbt komma igång.

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Säckodla grönsaker – enkelt, charmigt och jättegott

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen