Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 februari 2022

Dialekter i Sverige – här är boken där du kan lyssna och lära dig

Aldrig har det tidigare funnits en bok om dialekter med både fakta och ljud! Svenska språket är fullproppat av spännande och lustiga ord som bara vissa delar av landet känner till. Lyssna, läs och testa dig själv. Känner du igen dialekterna?

 De hundra ljudproven i boken 100 svenska dialekter ger läsaren en fascinerande upplevelse om hur olika det kan låta runtom i dagens Sverige.
De hundra ljudproven i boken 100 svenska dialekter ger läsaren en fascinerande upplevelse om hur olika det kan låta runtom i dagens Sverige. FOTO: TT

Land har skrivit om dialekt och dialektala ord många gånger. Det är alltid lika spännande och ett uppskattat ämne på Land.se. Därför utser vi boken 100 svenska dialekter till ett av de bästa fynden under bokrean 2022.

Allt du vill veta om svenska dialekter

Det här är en välgjord bok av Fredrik Lindström, som är en känd författare, uppskattad programledare och språkvetare som vet allt som är värt att veta om våra svenska dialekter.

Boktipset! Köp 100 svenska dialekter här

Det är omöjligt att låta bli att dra på smilbanden när man betar av ord efter ord och dialekt efter dialekt.

”Fägen”, ”hie” och ”pumlor” – svenska språket är fullproppat av spännande och lustiga ord som bara vissa delar av landet känner till och det är roligt att testa sina egna och andras kunskaper i ämnet.

Lindström går grundligt tillväga och berättar om dialekters egentliga funktion (även djurvärlden talar dialekt), hur de kom att uppstå och varför de finns kvar på just den platsen. Boken tar dig med på en fängslande dialektresa, genom hela Sverige, från sydligaste Skåne via nordligaste Norrland till den svenska som pratas i Finland i dag.

Därför låter göteborgare goa och glada!

Du får lyssna och lära dig hur skånska låter. Fredrik reder ut varför göteborgare alltid låter goa och glada och svarar på frågor om varför det finns dialekter över huvud taget?

Boken 100 svenska dialekter är charmig och underhållande och lärorik och fullspäckad av fakta.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen