Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 22 december 2020

Boktips! Upptäck vackra Vintersverige – restips från norr till söder

Tillbringa en natt under stjärnorna, spana efter norrsken, ta en tur på långfärdsskridskor eller i skidspåret, och åk hundspann genom Jämtlands djupa skogar. Det är dags att uppleva Sverige på vintern.

 En av fördelarna med att resa på hemmaplan är som bekant att du minskar dina klimatavtryck väsentligt.
En av fördelarna med att resa på hemmaplan är som bekant att du minskar dina klimatavtryck väsentligt.

Allt fler tänker tanken: Det är dags att resa bort genom att stanna hemma i Sverige. Och du behöver inte vänta till sommaren. Tvärtom. Mycket av det exotiska som vårt eget land har att erbjuda sker under vintern. Och allt handlar verkligen inte enbart om att åka skidor.

Vintertips från Skåne till nordligaste Lappland

Bo i iglo, bada varmt omgiven av snö, upptäck vedungsgräddat handbakat knäckebröd eller besök ett fjällbageri. Få tips om vad du kan göra vintertid från Skåne ända upp till norr i nya boken Svemester Vinter skriven av Niklas Kämpargård, skribent och fotograf med stort intresse för resor och friluftsliv och har tidigare gett ut Svemester: så reser du smart och hållbart i Sverige.

Sverige är ett fantastiskt sommarland men det är i första hand just kylan och mörkret som gör Sverige till ett särskilt attraktivt resmål för turister som kommer utifrån, påminner Niklas i sin bok.

Tänk bort mörker och kyla och få unika upplevelser

– Den svenska sommaren är utan tvekan unik – med värme, ljus och njutfulla bad från bryggor – men det är ändå vinterhalvåret som erbjuder de verkligt exceptionella upplevelserna i våra regioner – upplevelser som bara finns tillgängliga i några få länder på jorden och som alltför många aldrig får chansen att vara med om, inklusive många svenskar, menar han.

 – Det gäller bara att se möjligheter och ljus snarare än mörkerm tipsar författare Niklas Kämpargård som precis upptäckt tjusningen med vinterbad.
– Det gäller bara att se möjligheter och ljus snarare än mörkerm tipsar författare Niklas Kämpargård som precis upptäckt tjusningen med vinterbad.

Tänk bort mörker, kyla och säsongsstängda faciliteter och leta i stället efter platser och företag som håller öppet under vintern, också i södra Sverige.

– Den som ägnar lite tid åt att undersöka utbudet – genom att till exempel läsa den här boken! – kommer nämligen att upptäcka att det finns förvånansvärt mycket att göra även under den kallaste årstiden, skriver författaren.

Läs även: Säkra skridskoturer på plogade banor – här kan du åka

Ta mig till Land Shopping

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen