Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 18 november 2021

Börja skriva fågeldagbok

Hörde du en vacker fågelsång på morgonpromenaden, eller skymtade du en ovanlig fågel vid mataren utanför fönstret? Skriv ner dina betraktelser i Bonniers Fågeldagbok 2022, en årsalmanacka med vackra motiv och texter för den naturintresserade.

 Börja skriva fågeldagbok och låt din nyfikenhet för djur och natur bli ännu större.
Börja skriva fågeldagbok och låt din nyfikenhet för djur och natur bli ännu större. FOTO: Carlo Prearo

Föreställ dig en krispig vintermorgon med snötyngda träd och solstrålar som letar sig fram genom grenverken. Du sitter vid köksbordet med en varm kopp kaffe och blickar ut mot fågelmataren.

Några talgoxar och gråsiskor tar för sig av frön och andra godsaker, men där är också en fågel du aldrig har sett förut. Fram med dagboken! Kanske blir det bara en snabb anteckning den här gången, eller några tankar om vad du ser utanför fönstret.

Nyttigt att skriva dagbok

Att skriva dagbok är mer än en avkopplande syssla med tid för reflektion och kreativitet. Forskning har visat att dagboksskrivande, och läsande, kan främja det kognitiva åldrandet.

Vad du väljer att skriva är helt upp till dig, dagboken behöver inte bara handla om fåglar. Livet utanför dörren är mer än så. Årstider som kommer och går kan vara precis lika intressant att fånga i text.

Anteckningar om när isarna släppte, hur bäråret blev eller första snöfallet är dessutom kul att spara för framtiden.

Fågeldagboken 2022

Om du vill komma i gång med ditt dagboksskrivande går det bra med ett vanligt anteckningsblock, men fågeldagboken från Bonnier är något alldeles extra. Varje vecka presenteras nämligen en ny fågelart med rika motiv och texter. Bakom dessa står bröderna Bill och Dan Zetterström, två av Sveriges främsta fågelillustratörer, och den fågelkunniga journalisten Niklas Aronsson.

Börja det nya året med att skriva fågeldagbok och låt din nyfikenhet för djur och natur växa sig starkare.

Köp Fågeldagboken 2022 här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen