Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 25 januari 2018

Bra tid för nya holkar!

Just nu passar det bra att hänga upp nya fågelholkar. Då hinner de bli lite väderbitna till våren och mer attraktiva för fåglarna som letar nytt bo. I Land Shopping kan du köpa en bra och holk tillverkad i Hallabro.

Visste du att du faktiskt gör en god gärning om du sätter upp en fågelholk i trädgården? Det råder nämligen bostadsbrist bland landets småfåglar. Det är svårt att få tag på gamla ihåliga träd att flytta in i. Dessutom är det ett fantastiskt inslag i tillvaron att följa hur holken blir bebodd, hur ungarna utvecklas, får mat och hur de sedan lämnar boet.

Med en obehandlad holk, med lite kutterspån eller mjuk mossa i botten så får hyresgästen ett utmärkt krypin för sig och vårens ungar.

Obehandlat virke bäst

Fågelholkar kan fästas på husväggar som i träd och de behöver inte sitta speciellt högt upp. Det allra bästa är om du undviker att spika i träden utan använder till exempel spännband för att fästa holken – för trädets skull.

Hur holken ser ut är inte viktigt men den ska vara torr, mörk inuti och av ohyvlat virke då det ger fågelungarna bra fäste när de ska klättra ut.

Gör en god gärning – köp en bra fågelholk här

Handla fler handjorda produkter och hantverk i Land Shopping.

Läs även: Ljusstaken som hyllar Hälsingland

Klappar ditt hjärta för fåglar? Kika på de här!

Relaterade artiklar

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen