Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 19 mars 2021

Vackra och brukbara! Keramiskt hantverk med fjällglasyr, renhorn och rotslöjd

En fröjd för ögat och brukbara till vardags och fest. Brakkonarts keramikföremål är stilrena med fjälltoppsglasyr och överraskar med renhorn sydda med rotslöjdsteknik. En hyllning till den svenska fjällvärlden.

 Jeanette Hultdin skapar keramik i stengodslera med inslag av renhorn, rotslöjd och symboler. Varje föremål blir unikt.
Jeanette Hultdin skapar keramik i stengodslera med inslag av renhorn, rotslöjd och symboler. Varje föremål blir unikt.

Jeanette Hultdin gjorde det som så många drömmer om men få vågar. Hon gick en keramikkurs, byggde en verkstad, köpte drejskiva och ugn och satte i gång. Det var drygt ett år sedan och redan har hon återförsäljare av sina keramikföremål spridda över Norr- och Västerbotten till exempel i Luleå och Kiruna.

Keramik som hyllar svenska fjällvärlden

– Jag är bildlärare i botten och kan mycket men jag ville bli riktigt duktig på något. Därför satsade jag på keramiken. Det är roligt att så många tycker att mina verk är fina, säger hon.

Tanken är att skapa föremål som kan användas och formen är en hyllning både till den svenska fjällvärlden som Jeanette älskar att vistas i och till hennes samiska ursprung.

Skandinavisk form som hyllar samekulturen

 Kosor och skålar med eller utan rotdetalj och renhorn.
Kosor och skålar med eller utan rotdetalj och renhorn.

– Min farmor var same men pratade inte så mycket om sitt ursprung och om samekulturen. Nu vill jag återta den delen av min historia. Det känns viktigt.

Med hjälp av renhorn, fastsydda med mjuk björkrot, får Jeanette sitt samiska ursprung att smälta samman med sin moderna och skandinaviskt ljusa och stilrena formgivning. Perfekt för alla som söker hållbar och personlig inredning. Keramiken med sina vackra glaserade ytor åldras vackert, är unik och håller i många, många år.

Se allt utvalt hantverk

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen