Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 12 augusti 2021

Överlista smärtan – efterlängtad bok av Carin Hjulström

Den släpptes den 12 augusti och är efterlängtad av många. Boken Överlista smärtan, av Carin Hjulström och överläkare Karsten Ahlbeck, handlar om hur du som lever med långvarig smärta faktiskt kan får ett bättre liv. Boken har väckt stort intresse redan på lanseringsdagen.

 Är du en av de två miljoner svenskar som lider av långvarig smärta? Kanske har du gång på gång sökt hjälp inom vården, men känt dig ensam och misstrodd? Då är boken Överlista smärtan något för dig.
Är du en av de två miljoner svenskar som lider av långvarig smärta? Kanske har du gång på gång sökt hjälp inom vården, men känt dig ensam och misstrodd? Då är boken Överlista smärtan något för dig. FOTO: Gabriel Liljevall

Forskning visar att 20 procent av befolkningen lider av långvarig eller kronisk smärta. En plåga som ofta begränsar livet. En plåga som innebär att vi ofta blir passiva och slutar att göra sådant vi egentligen gillar för att det gör ont. Ta hand om barnbarnen, påta i trädgården, cykla, umgås med vänner och som gör att vi mår bra och har ett meningsfullt liv.

Trots problemet är så utbrett är kunskapen bland läkarkåren låg. Resultatet är att många känner sig väldigt ensamma och misstrodda och kanske reagerar som Carin gjorde:

– Man berättar inte om smärtan för att inte verka underlig, säger hon i en intervju för TV4.

Köp boken Överlista smärtan i Lands egen webbshop

I över 10 år hade Carin ont. Hon sökte hjälp inom vården. Efter att ha träffat flera sjukgymnaster och läkare fick hon slutligen ett svar av läkaren Karsten Ahlbeck. Det förändrade allt.

– Han sa ”min smärta satt i hjärnan”, berättar hon.

Du får nycklarna till att överlista smärtan

Det som kan låta som en tuff dom, ungefär som att säga att smärtan inte finns på riktigt, såg Carin som en möjlighet. Och det är precis det som är nyckeln till att lyckas överlista smärtan.

 Carin Hjulström, journalist och författare med smärtproblematik och Karsten Ahlbeck, överläkare och smärtspecialist, har tillsammans skrivit en bok om hur du kan lura smärtan, må bättre och få ett rikare liv.
Carin Hjulström, journalist och författare med smärtproblematik och Karsten Ahlbeck, överläkare och smärtspecialist, har tillsammans skrivit en bok om hur du kan lura smärtan, må bättre och få ett rikare liv. FOTO: Gabriel Liljevall

– Det betyder inte att hjärnan hittar på det onda. Den har gått i baklås. Ungefär som ett brandlarm som inte går att stänga av. Jag blev så lättad när jag förstod detta. Tack och lov att jag hittade någon som kunde ge mig ett svar. Jag sa genast till Karsten att han måste skriva en bok om det här, tillsammans med mig.

Stor förståelse för alla med smärta

I boken som släpptes på marknaden den 12 augusti 2021 får du kunskap om medicinering och egenvård. Kunskapen hjälper dig att överlista hjärna och kropp och med tålamod och träning går det att programmera om hjärnan.

– Min erfarenhet är att smärtan inte blir värre trots att jag utmanar den, menar Carin.

 – Kvinnor med långvarig smärta har svårt att få förståelse inom vården, säger Carin Hjulström.
– Kvinnor med långvarig smärta har svårt att få förståelse inom vården, säger Carin Hjulström. FOTO: Gabriel Liljevall

Carin Hjulström har en fantastisk förmåga att sätta ord på hur det känns att leva med långvarig smärta. Hon vet precis hur svårt det faktiskt är att identifiera sig med att ha ont, att vara begränsad och känna sig ”gnällig”.

Köp Överlista Smärtan här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen