Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 3 mars 2021

Casströms knivar – din trygghet i skogen

Ska du ut i naturen? Då är kniven en oumbärlig del i packningen. Med Casströms knivar klarar du de flesta situationer, allt från att göra upp eld, laga mat, bygga vindskydd och jaga till att sitta och njut-tälja i brasans sken.

 David Cassini Bäckström kunde inte ge upp tanken att testa en idé om att göra egna knivar. Nu har Casströms knivar gjort succé.
David Cassini Bäckström kunde inte ge upp tanken att testa en idé om att göra egna knivar. Nu har Casströms knivar gjort succé. FOTO: Robin Myrestam

Vill du känna dig trygg och stark i skogen? Då ska du utrusta dig med en riktigt fin kniv från Lyckseleföretaget Casströms. Företaget är en uppstickare på knivmarknaden som på några år har vuxit till att omsätta 20 miljoner kronor om året. Grundare är David Cassini Bäckström som är skogsägare och tillbringar mycket tid i skogen. Både ensam och tillsammans med familjen.

Knivar som klarar högt ställda krav

Han identifierade i precis rätt tid det ökande intresset för bushcraft – vildmarksliv och överlevnad – och designade 2012 en första serie knivar som klarar de höga krav som en överlevnadssituation ställer på utrustningen.

– De som är intresserade av det som vi i dag kallar bushcraft vill ha en kniv som klarar allt. Man vill använda den till jakt och fiske, till att göra upp eld, bygga vindskydd och laga mat. Man vill vara trygg och ha det så bekvämt som möjligt när man vistas i vildmarken, säger David.

Med Casströms knivar har du det bekvämt i skogen

Och det är just konsten att trivas och ha det bekvämt i naturen som kännetecknar begreppet bushcraft. Dessutom respekten för naturen och tron på det personliga ansvaret att se till att kommande generationer ska ha samma rätt att njuta av den som vi har i dag.

För att möta de högt ställda kraven på utrustning blev resultatet en kniv där bladet går hela vägen genom handtagets fulla bredd och längd. Med skandinavisk slipning och ett vackert handtag av masurbjörk blev produkten en fullträff.

 Denna kraftiga full-tånge kniv är byggd för mångsidig användning som tex jakt, bushcraft och allmänt bruk i skogen. Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn, använda vid matlagning i friluftlivet.
Denna kraftiga full-tånge kniv är byggd för mångsidig användning som tex jakt, bushcraft och allmänt bruk i skogen. Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn, använda vid matlagning i friluftlivet. FOTO: Robin Myrestam

Vacker och mångsidig kniv

En sådan kniv fungerar lika bra när du ska tälja som när du ska dela ved. Och vacker är den också!

Casströms modell Lars Fält-kniven har, precis som det låter, utvecklats tillsammans med den välkände överlevnadsexperten Lars Fält. Lars Fält kan näst intill kallas en levande legend inom överlevnad och uteliv och har hunnit skriva en mängd böcker i ämnet. Han grundade Försvarets överlevnadsskola som han också var chef för under många år.

Samarbete med Lars Fält

Lars Fält-kniven är idealisk för vildmarksbruk och längre expeditioner.

– Jag visste att om Lars Fält är nöjd med kniven så skulle vilken kräsen användare som helst vara det, säger David.

I serien Swedish Forest Knife finns Casström no. 10 som levereras med fin skärpa och det tjocka bladet, det långa handtaget och knivens tyngd gör kniven till något alldeles extra. No. 10 har du nytta av i de flesta skogssammanhang.

– Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, snida med, använda vid matlagning utomhus och till och med klyva mindre vedträn med, förklarar David.

Ta mig till Land Shopping

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen