Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 22 december 2021

Charlotte och Carl-Oscar producerar ullhundtäcken från köttrasfår 

Ett varmt och mysigt ulltäcke till hunden är perfekt till exempel före och efter träning, i bilen eller under koppelpromenaden. CC Wools enkla och funktionella ulltäcken, hundfiltar och schabrak är svensktillverkade och en produkt som skapats med engagemang för den svenska ullen.

 Svensk ull är en fantastisk, och i dagsläget en outnyttjad, råvara, menar Charlotte och Carl-Oscar.
Svensk ull är en fantastisk, och i dagsläget en outnyttjad, råvara, menar Charlotte och Carl-Oscar.

Enkla, funktionella, svensktillverkade ulltäcken och schabrak till fyrbenta vänner i kombination med en dröm att följa sitt hjärta. Det är vad CC Wool i Laholm handlar om.

Charlotte Jansson och Carl-Oscar Allared förädlar ull från får som avlats fram för köttets skull, ull som ofta slängs, och tillverkar produkter till häst och hund. De har även startat upp Västkustens Ullinsamling, som under år 2020 och 2021 förmedlade cirka 35 ton ull.

Den svenska ullen

 Produkterna tillverkas i Sverige och läderdetaljerna på produkterna är läder från halländska tackor.
Produkterna tillverkas i Sverige och läderdetaljerna på produkterna är läder från halländska tackor.

Allt i syfte att göra något för att ta hand om den svenska ullen.

Carl-Oscar fick upp ögonen får och fårklippning när familjen slutade med mjölkproduktion och skaffade tackor. I dag driver han eget lantbruk med lammproduktion tillsammans med Charlotte och de har totalt 180 tackor.

– Idén bakom företaget tog form 2017, då Calle på ett event om ull fick upp ögonen för nålfiltsteknik, berättar Charlotte.

Enkel design uppskattas av kunderna

 Schabraket är gjord av en nålfilt i 100% svensk ull med läderdetaljerna av svenskt läder.
Schabraket är gjord av en nålfilt i 100% svensk ull med läderdetaljerna av svenskt läder. FOTO: Judith_Kirkhoff

Resultatet har blivit ulltäcken och filtar som värmer hundar och hästar även när det är fuktigt och som aldrig luktar illa och står för ett helhetstänk som inkluderar djurhälsa, funktion, miljö och ett brinnande engagemang för svensk ull.

Designen är enkel för att passa så många hundar som möjligt. Schabraken i ull är långt mycket bättre för hästen tack vara dess förmåga att andas, perfekt även i hög sommarvärme

Köp CC Wools produkter här

Gör gott får både djur och miljö

 Ett hundtäcke i ull lämpar sig till hundar vid kyliga promenader, före och efter arbete, för att hjälpa hålla musklerna varma eller om hunden väntar i bilen en kall dag.
Ett hundtäcke i ull lämpar sig till hundar vid kyliga promenader, före och efter arbete, för att hjälpa hålla musklerna varma eller om hunden väntar i bilen en kall dag.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att kunna erbjuda en produkt som gör gott på många håll, säger Charlotte.

Ullen har fantastiska egenskaper. Och självklart gäller det även den svenska ullen som inte använts sedan 1980-talet.

– Ull kan hålla 35 procent av sin egen vikt i fult innan den känns blöt, den stöter bort dålig lukt och en ullfiber håller att vikas 20.000 gånger innan den går av. Polyester och viskos klarar bara 75 gånger, säger hon.

Ojämn kvalitet en utmaning

Den största utmaningen med den svenska ullen är att den inte är helt ren så som många ullköpare är van vid, förklarar Charlotte.

– I Sverige måste fåren stallas in eller ha tillgång till vindskjul på vintern, vilket ofta betyder att de går på en halmbädd. Det innebär att ullen är förorenad med organiskt material. CC Wools har en produktutveckling som accepterar den varierade kvalitén som den svenska ullen har.

Köp allt från CC wool här

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen