Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 21 april 2021

Cykelboom under pandemin – dubbla fördelar för hälsan

Försäljningen av cyklar har skjutit i höjden under pandemin. Och allt fler väljer att cykla till jobbet. Det både syns i trafiken och bekräftas av cykelförsäljare.

 Fördelarna med cykel är många för hälsan. Det är ett perfekt sätt att öka konditionen och dessutom minska risken för smitta.
Fördelarna med cykel är många för hälsan. Det är ett perfekt sätt att öka konditionen och dessutom minska risken för smitta.

I takt med att smittkurvan stigit har cykelförsäljningen ökat. Allt fler har sett vad cykeln betyder för mobilitet, frihet och hälsa och att undvika smittspridning. Och det är intresset för elcyklar som har ökat mest under pandemin, har svt.se tidigare rapporterat.

Försäljningen under 2020 och var lika stark när den statliga elcykelpremien fanns under 2018. Och det är kanske inte så underligt. En elcykel utrustad med en cykelkorg eller väska är ett perfekt val för motionen och som färdmedel både till jobbet och när du ska handla, tillskillnad från en trendig mountainbike som passar bättre för äventyr.

Ökad försäljning av elcyklar

– Elcyklar har snabbt blivit populära, framförallt som pendlingscykel, eftersom man snabbt och effektivt kan cyklar lite längre sträckor utan att bli trött och svettig men ändå får motion, säger Martin Sjögren, grundare av svenska cykelvarumärket Stålhästen

– En elcykel är egentligen en helt vanlig cykel men med en elmotor, ett batteri, en tramp-sensor och en display och kontroll på styret. Elmotorn aktiveras när du trampar och hjälper dig att komma upp i fart. En elcykel gör att du känner dig stark som Hulken när du trampar, eftersom det går så mycket lättare och motorn hjälper dig, säger Martin.

Köp Lands utvalda svenska cykel Stålhästen – med eller utan elmotor

 Du som väljer att ta cykeln framför alla andra transportslag är även den som bidrar till minst utsläpp. Cykeln är nämligen världens mest miljövänliga fordon.
Du som väljer att ta cykeln framför alla andra transportslag är även den som bidrar till minst utsläpp. Cykeln är nämligen världens mest miljövänliga fordon.

Det är inte bara i Sverige som cykeln fått ersätta kollektivtrafiken under pandemin. Trenden syns i flera av Europas största städer. Och mest har cyklandet ökat i de städer, Berlin, Paris och London, där man passat på att anlägga provisoriska cykelvägar med hjälpa av att måla sträck i vägbanan och avdela vägen med enkla stolpar, skriver Ekot.

Ta mig till cyklarna

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Fler inspirerande köptips från Land

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Till toppen