Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 20 augusti 2019

Därför är det inte fusk att cykla elcykel

Har du också hört kommentarerna? Det är fusk att cykla elcykel och det ger ingen motion. Det är helt fel. Elcyklister får nästan minst lika bra motion som de som trampar av egen maskin, enligt en ny studie.

Nu kan alla avundsjuka kritiker slänga sig i väggen. Det är inte bortkastat att cykla med elsupport. Faktum är att du som elcyklist både får njuta av att enkelt glida uppför backarna och lika mycket motion som vanliga konventionella cyklister. Du som investerar i en ny fin elcykel cyklar nämligen mer frekvent och längre. Det visar en studie som publicerats i tidskriften Transportation Research Interdisciplinar, skriver Nyteknik.se.

Mer tid i sadeln med el

Studien bygger på att 10.000 personer, från sju olika städer i Europa, har svarat på en nätundersökning. Svaren visar bland annat att elcyklisterna tillbringar mer tid i sadeln än konventionella cyklister.

Med elcykel blir det helt enkelt enklare att till exempel jobbpendla längre sträcker eftersom det både går fortare och är mindre ansträngande. Man slipper helt enkelt både trängsel och att komma fram svettig till jobbet.

Utrustad & Klar! Köp populära elcykeln Stålhästen

Ta mig till Land Shopping

Läs även: Eldrivna Vässla 2 är här! Succémoppen är mjuk och härlig att köra

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen