Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Shopping 16 april

Därför bör det finnas en fotogenlampa i varje hem

Fotogenlampan en underbar present att ge bort – enkla att både sköta och älska. Här är fem skäl till varför minst en lampa bör finnas i varje välutrustat hem.

 Modellen Lyckeby är den samma sedan Karlskorna lamfabrik startade på 1800-talet.
Modellen Lyckeby är den samma sedan Karlskorna lamfabrik startade på 1800-talet. FOTO: Mostphotos

1. Vackraste stämningsbelysningen

Fotogenlampor ger ett varmt sken och skänker en alldeles särskild atmosfär med sin vackra 1800-tals design och lantlig uttyck. Ett rum upplyst av fotogenlampor är något alldeles speciellt med de vackra skuggbildningarna som endast en levande låga kan ge.

2. Enkel att tända

Att tända och vårda en fotogenlampa är inte så svårt som man kan tro. Regeln är enkel, använd din lampa ofta så torkar inte veken och den håller längre. Köper du en lampa får du en tydlig bruksanvisning.

3. Guld värd vid strömavbrott

Vid strömavbrott är fotogenlampan ovärderlig eftersom den är lika praktisk som den är snygg och bidrar även till allmänbelysning. Modellen Kungsholmen från Karlskrona lampfabrik ger ett sken som motsvarar ungefär ljusstyrkan hos sex stycken stearinljus.

4. Säkrare än stearinljus

Idag eldas Fotogenlmapor med lampolja istället för fotogen, vilket ger minimalt med lukt och sotning. Fotogenlampor är mycket säkrare än vanliga stearinljus och lampolja i sig själv är inte brandfarlig.

5. Lika fin inne som ute

Fotogenlampan är ett perfekt val till utrymmen så som altaner, uterum och sommarstugor där du inte har tillgång till elektrisk belysning och de passar lika bra i hemmet eller husvagnen som på båten.

Köp en vacker fotogenlampa som höjer mysnivån i ditt hem

FotogenLampor

Hitta fler hantverksmässigt tillverkade produkter i Land Shopping

Läs även: 30 handgjorda gåvor: Gör själv eller handla fint hantverk

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Land Shopping Nyhetsbrev

Vill du också ha shoppingtips och bra erbjudanden varje vecka till din e-post? Skriv upp dig nu och missa inget!

Missa inga köptips
Inspiration och specialerbjudanden
Spara pengar

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


FLER ARTIKLAR FRÅN LAND SHOPPING

Till toppen